Anderlecht klopt Oostende met het kleinste verschil

ZONDAG, 6 AUGUSTUS 2017, 17:51 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft Oostende opzij gezet met het kleinste verschil. De landskampioen moest tot diep in de tweede helft wachten op de verlossende treffer van Hanni. Paars-wit start de competitie zo met een 4 op 6, na een scoreloos gelijkspel op Antwerp.

Anderlecht begon vol goede intenties aan de match tegen Oostende. Dendoncker leverde in de openingsminuuut meteen een goed schot af. Maar daarna zou paars-wit snel weg deemsteren. Het versierde wel een hele reeks hoekschoppen, maar die leverden weinig gevaar op. Er was ook wel druk naar voren, maar de laatste pas kwam zelden aan. Oostende was ongeveer de evenknie van de Brusselaars, maar bakte er voor doel al evenmin iets van. Na een flauwe eerste helft gingen we rusten met 0-0.

De tweede helft was beter met meer doelgevaar. Anderlecht speelde nu een versnelling hoger, maar de vele slordigheden in het spel voorkwamen een voldragen aanval. Proto moest vooral aan de slag op een aantal afstandsschoten. Oostende had dan al wel minder balbezit, maar het zorgde wel voor een aantal snedige aanvallen. Spajic was meermaals de reddende engel voor paars-wit en ook Sels moest nog eens tussen beide komen. Toch kon Anderlecht scoren: Onyekuru ging alleen op de keeper af, die zijn puntertje redde. Hanni was echter goed gevolgd en duwde de rebound binnen. Paars-wit speelde vervolgens de wedstrijd rustig uit en kan zo de eerste driepunter bijschrijven.

Score: 1-0
Goals: 77' Hanni 1-0

Anderlecht: Sels, Kara, Spajic, Appiah (74' Stanciu), Obradovic, Hanni, Onyekuru (84' Trebel), Kums, Dendoncker, Chipciu, Teodorzcyk (54' Thelin)
Oostende: Proto, Capon, Rozehnal, Tomasevic, Milic, Zivkovic (76' Cyriac), Jali, Vandendriessche, Musona (68' Canesin), Banda (82' Akpala), El Ghanassy

Geel:8' Tomasevic, 37' Capon, 38' Hanni, 80' Rozenhal
Rood:/

Stadion: Constant Vanden Stock
Scheidsrechter: Vertenten

Fases van de match:
93' Einde van de wedstrijd.
92' Stanciu met een kans: hij draait zich vrij en schiet! De mogelijkheid eindigt naast het doel.
90' Kans voor Oostende met een schot! De kans wordt afgestopt door de verdediging.
84' Wissel: Trebel in, Onyekuru out.
81' Onyekuru komt alleen voor de keeper, maar de doelman let goed op en stort zich als eerste op de bal. Een knappe combinatie met Thelin ging aan de kans vooraf.
80' Rozehnal reageert heftig op een belissing van de ref. De scheidsrechter trekt geel voor protest.
77' GOAL! Hanni scoort in de rebound!
75' Wissel: Cyriac in, Zivkovic out.
74' De bal gaat over de achterlijn: corner voor RSC Anderlecht.
73' Wissel: Stanciu in, Appiah out.
73' El Ghanassy komt alleen voor de keeper, maar Sels krijgt het leer op het lichaam en redt op die manier. Het wordt een hoekschop.
70' Jali komt alleen voor de keeper, maar de kans wordt onschadelijk gemaakt! Het levert een corner op.
67' Wissel: Canesin in, Musona out.
65' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Anderlecht.
62' Kans voor Obradovic met een schot! Keeper Proto springt naar de bal en pakt. Dendoncker was betrokken in een de knappe combinatie die aan de basis van het doelgevaar lag.
58' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Oostende.
57' Hanni ruikt zijn kans en knalt! Wat een vlam, maar geen goal! De bal gaat over het doel. Onyekuru leverde de voorzet af vanop de linkerflank.
55' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Oostende.
54' Wissel: Thelin in, Teodorczyk out.
53' Chipciu ruikt zijn kans en knalt! Doelman Proto slaat de bal weg van zijn doel. Kums leverde de voorafgaande corner af.
52' Corner voor RSC Anderlecht.
50' Kans voor Chipciu met een schot! De doelman redt met een duik.
49' Appiah krijgt een kans en schiet! Proto staat in de baan van de bal en voorkomt een goal.
45' Start van de tweede helft.

45' Rust.

46' De bal gaat over de achterlijn: corner voor RSC Anderlecht.
40' De bal gaat over de achterlijn: corner voor RSC Anderlecht.
39' De ref heeft een duwfout gezien van Hanni. Hij gaat op de bon (geel) en vrije trap!
37' Capon gaat aan het trekken en Onyekuru krijgt de fout mee. Geel en vrije trap!
36' Teodorczyk ruikt zijn kans en knalt! De bal gaat over het doel. Een knappe combinatie met Chipciu ging aan de kans vooraf.
35' Kans om te scoren via Dendoncker met een kopbal. De bal gaat over en naast. Kums leidde de kans in met een vrije trap.
33' De laatste pas blijft een probleem bij Anderlecht
27' De bal gaat over de achterlijn: corner voor RSC Anderlecht.
22' Hanni krijgt een kans en schiet! De bal belandt naast de goal. Kums leverde de voorafgaande corner af.
21' Corner voor de Belgische recordkampioen.
20' Kara krijgt een kopbalkans, maar het leer waait over de kooi. De doelkans kwam er na een corner.
19' Corner voor Anderlecht.
14' Kans voor Zivkovic met een schot! Doelman Sels stopt de bal met een beenveeg. De doelkans kwam er na een corner.
13' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Oostende.
10' Corner voor Oostende.
9' Hanni probeert een goal te versieren met een vrije trap, maar de bal vliegt over.
8' Tomasevic trekt Onyekuru wat te opzichtig omver. De scheidsrechter grijpt in. Hij gaat op de bon (geel) en vrije trap!
7' Kans voor Teodorczyk met een schot! De bal gaat over en naast.
4' Kans voor Musona met een schot! De bal belandt naast de goal.
1' Teodorczyk krijgt een kopbalkans, maar het leer waait over de kooi.
0' Dendoncker krijgt een kans en schiet! Proto komt tussen en stopt de poging. Het wordt een hoekschop.
0' De wedstrijd gaat van start.

Opstelling RSC Anderlecht: Sels, Appiah, Spajic, Kara, Obradovic, Kums, Dendoncker, Hanni, Onyekuru, Chipciu, Teodorczyk
Opstelling Oostende: Proto, Capon, Rozehnal, Tomasevic, Milic, Zivkovic, Jali, Vandendriessche, Musona, Banda, El Ghanassy