"Communicatie loopt enkel nog via advocaten"

ZATERDAG, 12 AUGUSTUS 2017, 06:44 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het lijkt niet meteen gaan goed te komen tussen RSC Anderlecht en Mile Svilar. Paars-wit kreeg bevestiging van de voetbalbond dat Svilar nog tot 2019 onder contract ligt, terwijl de entourage van de jonge doelman dreigt met de wet van '78. "Momenteel wordt er alleen gepraat via advocaten", geeft Herman Van Holsbeeck toe. 

"We hebben hier bij Anderlecht alles gedaan om Mile zijn carrière deftig te plannen. Rubén kwam zonder optie, net als Matz Sels nu. Proto hebben we naar Oostende laten gaan. Het enige wat ze mij kunnen verwijten is dat ik gezegd heb dag hij komend seizoen nummer één ging zijn onder de lat. Maar iedereen is het erover eens, hij is nog niet klaar maar hij moet wel spelen", zit Van Holsbeeck met de hele zaak verveeld.

Ondertussen is de optie in het contract gelicht door paars-wit, waardoor de doelman nog tot 2019 onder contract ligt. Dat bevestigde ook de bond aan Anderlecht. "Maar momenteel valt er niet te praten met de entourage van Svilar, alle communicatie loopt via advocaten. Ze dreigen met de wet van '78, dan gaan er alleen maar verliezers zijn. De deur van mijn bureau staat altijd open, maar dan moet het wel van twee kanten komen. Al denk ik wel dat ze intussen beseffen dat we ons zomaar niet gaan laten doen."

De dupe van deze hele hetze is Davy Roef, zolang er geen oplossing is moet hij bij paars-wit blijven. "Anderlecht heeft hoedanook drie keepers nodig. Er zijn nog drie weken om een oplossing te vinden en ik heb Roef gevraagd om mij wat tijd te geven. Misschien vinden we nog een derde keeper zoals Rubén."
 



anderlecht-online forum