Zwak Anderlecht onderuit bij Charleroi

ZONDAG, 13 AUGUSTUS 2017, 17:55 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN De nieuwe competitie is drie speeldagen ver en we kunnen stellen dat Anderlecht zijn start gemist heeft. Tegen Charleroi ging de landskampioen met 2-0 de boot in. Maar veel erger dan de nederlaag was de manier waarop: paars-wit kan amper nog scoren, laat staan kansen creëren.

Zoals te vrezen viel koos Weiler opnieuw voor een middenveld met vooral power en moest de 'voetballer' Onyekuru, vorige week nog de uitblinker, hierdoor opnieuw naar de bank. Het werd een fysieke strijd met weinig goed voetbal en amper kansen, zeker niet voor Anderlecht. Verder dan een kopbal op de buitenkant van de paal van Hanni en een gekraakt schotje van Teodorczyk kwam de kampioen niet.

Anderlecht begon beter na de pauze, maar Baby zette de thuisploeg op voorsprong met een mooie knal in de kruising. Weiler reageerde en gooide zijn roer om: Onyekuru en Stanciu kwam in de plaats van de bleke Appiah en Kums. Het baatte echter niet, want Charleroi bleef de betere ploeg. Enkel op een kopbal van Onyekuru moest Penneteau echt aan de bak. In de slotfase zette Benavente de 2-0 eindstand op het bord.

Door deze eerste competitienederlaag telt Anderlecht nu vier punten op negen. Veel pijnlijker is dat paars-wit in drie duels amper één keer kon scoren, laat staan dat het de kansen bij elkaar voetbalde om dit vaker gedaan te kunnen hebben.

Score:2-0
Goals:55' Baby (1-0), 90+3' Benavente (2-0)

Charleroi: Penneteau, Martos, Marinos, Dessoleil, Nurio, Diandy, Baby, Ilalmahiritra, Lukebakio (89' Fall), Rezeai (82' Benavente), Pollet (85' Bedia)
Anderlecht: Sels, Appiah (62' Onyekuru), Kara, Spajic, Obradovic, Dendoncker, Trebel (79' Bruno), Kums (63' Stanciu), Chipciu, Teodorczyk, Hanni

Geel: 7' Baby, 20' Trebel, 63' Spajic, 87' Chipciu, 94' Benavente
Rood: /

Stadion:Stade du Pays
Scheidsrechter:Bram Van Driessche

Fases van de match:
93' Einde van de wedstrijd.
92' Geel voor Benavente.
92' GOAL: Benavente loopt de volledige verdediging voorbij en legt de bal binnen in de rechteronderhoek.
92' Teodorczyk kan overhoeks koppen, maar keeper Penneteau duikt de bal uit het doel!
90' De paars-witte lijdensweg duurt nog drie minuten extra.
89' Komt er nog een slotoffensief? Het ziet er niet echt naar uit ... Anderlecht lijkt te blijven steken in de buik van het klassement met slechts één gescoord doelpunt uit 3 matchen...
88' Wissel: Fall in, Lukebakio out.
87' Bedia creëert een kans met een afgeweken bal, maar de doelman pakt uit met een kattesprong. Het wordt een hoekschop.
86' Geel kartonnetje voor Chipciu.
86' Baby ruikt zijn kans en knalt! Wat een vlam, maar geen goal! De mogelijkheid eindigt naast het doel.
85' Spajic krijgt een kopbalkans, maar de keeper kan eenvoudig plukken.
84' Kans om te scoren via Onyekuru met een kopbal. Dat was een uitstekende mogelijkheid! De doelman redt met een duik. De bal gaat in corner.
83' Wissel: Bedia in, Pollet out.
82' Wissel: Benavente in, Rezaei out.
81' Teodorczyk met een kans: hij draait zich vrij en schiet! De doelman staat pal.
79' Corner voor RSC Anderlecht.
79' Wissel: Bruno in, Trebel out.
79' Ook Spajic ontsnapt aan een tweede geel na een fout net buiten de zestien op een vinnige Lukebakio.
77' Spajic begaat een haakfout op Lukebakio. Een vrije trap is het gevolg.
74' Druk van RSC Anderlecht! Volgen er goals?
72' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Paars-Wit.
72' Kums zit te mokken op de bank en is absoluut niet blij met zijn wissel. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd. En ook de behoudende aanpak van Weiler zal ongetwijfeld weer ter discussie komen te staan.
71' Anderlecht krijgt amper een kans bij elkaar gevoetbald. De wissels brengen weinig zoden aan de dijk, al lijkt Stanciu zich wel te willen bewijzen.
69' De bal gaat over de achterlijn: corner voor RSC Anderlecht.
68' Duwfout van Baby op Kara. Vrije trap, oordeelt de ref!
66' Baby kan net niet bij de bal! De doelman keert het gevaar met een sprong. De doelkans kwam er na een corner.
65' Corner voor Charleroi.
65' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Charleroi.
63' Wissel: Stanciu in, Kums out.
62' Spajic loopt tegen een gele kaart aan.
61' Wissel: Onyekuru in, Appiah out.
60' Charleroi neemt de wedstrijd in handen. Anderlecht stevent af op de nederlaag waar het al een hele wedstrijd om vraagt.
59' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Charleroi.
57' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Charleroi.
56' Chipciu is van slag in deze fase van de wedstrijd. Hij raakt amper bal en als hij dan toch eens kan voorzetten, waait de bal tientallen meters over (tot twee maal toe).
55' Anderlecht krijgt waar het om gevraagd heeft: een tegengoal. Gaan we nu eindelijk aan het voetballen slagen?
54' GOAL! Baby scoort met een hard schot! De bal verdwijnt hoog tegen het net.
49' Duwfout van Nurio in het strafschopgebied, maar de ref heeft het niet opgemerkt!
45' Start van de tweede helft.

45' Rust.

42' Trebel flirt met een tweede gele kaart. Blijft hij ook in de tweede helft nog staan?
41' Rezaei probeert een goal te versieren met een vrije trap, maar het leer waait over de kooi.
39' Trebel begaat een haakfout op Nurio. Vrije trap, oordeelt de ref!
37' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Anderlecht.
37' De wedstrijd mist peper en zout. De meeste aanvallen bij Anderlecht verlopen via Appiah; de andere flank blijft quasi onbenut. Al bij al is het spel te traag en te slordig om kansen te creëren.
34' Trebel krijgt een kans en schiet! De doelman staat pal.
33' Diandy krijgt een kans en schiet! Sels raapt de bal gewoon op.
27' Appiah ondergaat een foutieve tackle van Nurio. De scheidsrechter geeft de fout aan. Vrije trap!
20' Geel voor Trebel!
19' Teodorczyk krijgt een kans en schiet! De bal wordt geblokt. De mogelijkheid kwam tot stand dankzij een blunder van Dessoleil.
15' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Charleroi.
12' Kans om te scoren via Hanni met een kopbal. De bal gaat op de paal en weg kans! Appiah zorgde voor de voorzet vanop de rechterflank.
11' Corner voor Charleroi.
10' Appiah redt de meubelen achterin met een tackle. De bal valt echter voor de voeten van Lukebakio die Sels omver kegelt. Beide spelers blijven liggen, maar kunnen uiteindelijk verder.
7' Kans om te scoren via Kara met een kopbal. Het is een oprapertje voor keeper Penneteau.
6' Baby trapt op de voet van Kums. De scheidsrechter heeft het gezien. Hij gaat op de bon (geel) en vrije trap!
3' De ploegen zijn aan elkaar gewaagd momenteel. De studieronde is nog bezig.
0' De wedstrijd gaat van start.