Overzicht huurlingen: Leya Iseka en Trezeguet trefzeker

DINSDAG, 15 AUGUSTUS 2017, 10:00 - Garrincha

ANDERE Het voorbije weekend zijn ook in Nederland en Turkije de competities gestart. Alle door Anderlecht verhuurde spelers zijn dus aan het seizoen begonnen. Hoe presteerden ze dit weekend?

Dodi Lukebakio won met Charleroi van zijn moederclub Anderlecht. De winger speelde geen onaardige wedstrijd en werd één minuut voor tijd vervangen.

Aaron Leya Iseka stond voor het eerst in de basis bij Zulte Waregem en bedankte met een doelpunt, zijn tweede al dit seizoen. Winnen lukte niet. Essevee ging met 1-2 onderuit tegen Club Brugge. Idrissa Doumbia bleef op de bank.

In Nederland stond Jorn Vancampin de basis bij Roda JC. De ploeg uit Kerkrade verloor met 4-2 bij Zwolle. Vancamp kreeg twee goede kansen, maar scoren lukte niet. Vancamp speelde de hele partij.

Ook Wout Faesspeelde negentig minuten op de eerste speeldag van de Eredivisie. Hij kon wel winnen. Excelsior haalde het met 1-2 bij Willem II.

In Turkije begon Trezeguet goed aan het seizoen. Zijn Kasimpasa won met 1-3 bij het Alanyaspor van Fabrice N'Sakala en Trezeguet scoorde het openingsdoelpunt. De Egyptenaar speelde de volledige partij.

Stéphane Badji begon bij Kayserispor op de bank. Tegen Galatasaray mocht hij invallen na 56 minuten. Het stond toen al 3-1 voor de topclub uit Istanbul. De partij eindigde op 4-1.

Tianjin Teda blijft op de sukkel. Dit weekend verloor het met 0-2 van Hebei CFFC. Frank Acheampong zat niet in de wedstrijdkern.