CL: Anderlecht nu al zeker van 12,7 miljoen euro

DONDERDAG, 17 AUGUSTUS 2017, 09:48 - lajoya
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De UEFA heeft gisteren de verdeling van de prijzengelden voor de Champions League voor het seizoen 2017-2018 bekend gemaakt. De 32 teams die de groepsfase bereiken zijn nu al verzekerd van een vast bedrag van 12,7 miljoen euro. Daar kan uiteraard nog bijkomen. Zo zal een overwinning  Anderlecht 1,5 miljoen euro opleveren. Een gelijkspel is goed voor 500.000 euro.

Een eventuele kwalificatie voor de 8e finales levert 6 miljoen euro op. Bovenop deze bedragen is er ook nog 551 miljoen euro aan tv-gelden te verdelen onder de 32 deelnemende clubs. Deze worden verdeeld aan de hand van verschillende criteria, oa. het aantal clubs uit een competitie die deelnemen en de prestaties van deze clubs in deze Champions League campagne. 

Anderlecht hoopt uiteraard ook om bovenop deze bedragen mooie inkomsten te halen uit de ticketverkoop van de 3 groepswedstrijden. De loting voor de groepsfase vindt volgende week donderdag, 24 augustus, plaats om 18 uur in Monaco.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.