Anderlecht wint met 2-0 van Charleroi

ZATERDAG, 17 OKTOBER 2009, 21:54 - Michaël

Na een weekje interlands was het terug tijd voor de competitie. Na de 4-2 op het veld van Brugge moest Anderlecht iets goedmaken thuis tegen Charleroi. Dat deed het ook door met 2-0 te winnen na doelpunten van Lukaku en Biglia.

Jacobs moest flink puzzelen aan de opstelling door de grote hoeveelheid geblesseerden. De trainer plaatste Mazuch terug in de basis, net als Gillet, Lukaku en De Sutter.

Charleroi begon het sterkst aan de wedstrijd en speelde eigenlijk zoals Anderlecht zou moeten spelen. Théréau had de eerste kans van de match aan dde voet, gelukkig voor de Brusselaars was Proto bij de pinken. Gelukkig liep de diesel van Anderlecht warm en kwamen ze beter in de wedstrijd. Dat resulteerde na 23 minuten in een doelpunt dankzij Biglia die de bal loeihard in de winkelhaak trapte: 1-0. Een tweede doelpunt bleef niet lang uit, dit keer via Lukaku die de bal voorbij Chabbert trapte: 2-0. In de 52ste minuut zag Charleroi een doelpunt van Alessandro Cordaro afgekeurd. Anderlecht toonde zich nu volledig de baas en ging op zoek naar de 3-0. Naar het einde toe bloeide de wedstrijd echter door zodat een derde doelpunt er niet meer kwam.

Dankzij deze overwinning wipt Anderlecht over Club Brugge en komt het zo tijdelijk aan de leiding met 23 punten in 11 matchen. Volgende week zaterdag 25 oktober trekt paars-wit richting Mechelen. Aftrap om 20u30.