Omeonga debuteert in Serie A

MAANDAG, 21 AUGUSTUS 2017, 20:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Het gaat hard voor Stéphane Omeonga. Een jaar geleden kreeg de Luikenaar als speler van de U21 te horen dat er geen toekomst bij Anderlecht voor hem was weggelegd, gisteren debuteerde hij in de Italiaanse Serie A.

Omeonga trok een jaar geleden naar Avellino in de Serie B. Net als Samuel Bastien een seizoen eerder wist hij er te overtuigen en een transfer af te dwingen naar een club uit de Serie A. Genua kocht Omeonga met de bedoeling hem nog wat te laten rijpen in de tweede afdeling. Maar tijdens de voorbereiding maakte de middenvelder zo'n indruk dat hij mocht blijven.

Op de eerste speeldag van de nieuwe competitie mocht Omeonga meteen invallen van Genua-coach Ivan Juric. Tegen Sassuolo nam Omeonga een kwartier voor tijd de plaats in van Goran Pandev. De wedstrijd eindigde op 0-0.

Hervé Matthys

Hervé Matthys zocht deze zomer definitief andere oorden op. De voormalige aanvoerder van de U21 trok naar FC Eindhoven in de Nederlandse tweede klasse. Op de eerste speeldag daar stond hij vrijdag de volledige partij tussen de lijnen.



anderlecht-online forum