Anderlecht keert met punt huiswaarts

DONDERDAG, 22 OKTOBER 2009, 22:56 - Michaël

Anderlecht trok richting Roemenië op zoek naar minstens een punt waar daarmee zouden de Brusselaars al tevreden mee zijn. En tevreden mogen ze zijn want ze keren huiswaarts met dat ene punt na een doelpuntloze wedstrijd.

Jacobs creëerde vooral een defensieve ploeg met een druk bezet middenveld. Deschacht was fit en Diandy kwam ook aan de aftrap. In de spits vonden we Lukaku terug.

In de eerste helft viel er eigenlijk amper iets te beleven. Anderlecht kwam als beste ploeg uit de startblokken. Uitgezonderd een poging van Biglia leverde deze druk geen doelgevaar op. Pas na een tijdje kwamen de Roemenen beter in het spel en versierden ze de grootste kans in de eerste helft, gelukkig ging zijn kopbal over. Vijf minuten voor rust kreeg paars-wit nog een kans op de openingstreffer maar de poging werd afgevlagd wegens buitenspel.

Kanu bleef na de rust in de kleedkamer en werd vervangen door Rnic. De Roemenen kregen na 5 minuten een kans via Karamanyan maar de bal zoefde naast. Na 63 minuten spelen werd ook Lukaku door Jacobs naar de kant gehaald om de jonge speler wat rust te gunnen. In zijn plaats kwam Suarez. Diezelfde Suarezs kreeg met nog 20 minuten te spelen dé kans op de 0-1 maar trapte over. Timisoara kon vanaf dan geen druk meer uitoefenen en Anderlecht bevond zich praktisch gans de tijd op de helft van de tegenstander. Suarez werd een dikke 5 minuten voor tijd goed weg gestuurd maar niemand was gevolgd om de bal in doel te trappen. Tot scoren kwam het dus niet meer in de wedstrijd en zo werd afgefloten bij een 0-0 stand.

Donderdag 5 november ontvangt Anderlecht in het Vanden Stock-stadion de tegenstander van vanavond, Timisoara. Dit weekend op zondag 25 oktober komt paars-wit in actie tegen KV Mechelen.