"Transfersoap Svilar grootste teleurstelling uit mijn carrière"

VRIJDAG, 1 SEPTEMBER 2017, 21:50 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck blikte vrijdagnamiddag terug op de transfersoap rond Mile Svilar. De general manager beschouwt de hele zaak als de grootste teleurstelling uit zijn carrière, samen met de soap rond Charly Musona Jr destijds. "Het is een heel spijtig verhaal."

Toen Svilar doorhad dat hij geen speelkansen zou krijgen bij RSC Anderlecht als derde doelman, kwam hij niet meer opdagen op de trainingen. De club kreeg in de plaats een ziektebriefje toegestuurd. "Misschien leggen we die jonge spelers teveel in de watten, we hebben hem in de beste omstandigheden opgenomen in de A-kern. Alleen wou de staff dat hij nog wat geduld had voor hij de nummr 1 werd. Gevolg, we hebben hem niet meer gezien op training", legt Van Holsbeeck uit.

"Ik had dit niet zien aankomen van de entourage van Svilar en hemzelf. Maar in het voetbalmilieu weet je dat dat kan gebeuren. Als ze mij nu ergens tegenkomen, ben ik er zeker van dat ze in een grote bocht om me heen wandelen. Ik heb zelf meteen de knop omgedraaid en een oplossing gezocht. Anders ging hij zijn contract verbreken met de wet van '78 en hadden we er 750.000 euro aan overgehouden. Nu heeft Benfica hem voor 2,5 miljoen euro overgenomen”, aldus nog de general manager.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.