Dendoncker en Thelin winnen - België geplaatst

ZONDAG, 3 SEPTEMBER 2017, 22:39 - lajoya
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Rode Duivels hebben zich vanavond geplaatst voor het WK van volgend jaar in Rusland. Ze wonnen van Griekenland met 1-2. Romelu Lukaku scoorde de beslissende goal. Leander Dendoncker mocht nog enkele minuten meedoen.

De Rode Duivels hadden het ongeveer een uur lang zeer moeilijk tegen het fysieke spel van de Grieken. Courtois hield de Belgen echter overeind met een redding van wereldformaat. In de tweede helft gingen de Belgen dan toch wat preciezer spelen en dat loonde. Er kwamen eindelijk kansen, al was viel de 0-1 van Vertongen er door een afstandsschot. Nog geen drie minuten later, hingen de bordjes al gelijk: Zeca werd vrij gelaten door Carrasco en duwde mooi binnen. Lukaku besliste amper één minuut later de match met een kopbal. De 1-3 hing nog in de lucht, maar onder andere Lukaku kreeg de bal niet meer binnen.

Isaac Kiese Thelin won met Zweden met 0-4 van Wit-Rusland. Thelin kwam in de 85e minuut Marcus Berg vervangen. De Zweden doen een goede zaak in de groep aangezien het won met vier goals verschil, terwijl Nederland slechts met 3-1 kon winnen van Bulgarije. Hierdoor dikt het verschil in het doelpuntensaldo tussen de Zweden en de Nederlanders aan tot zes. Oranje ligt er dus zo goed als zeker uit. Zweden speelt in de volgende partij tegen Luxemburg (dat wel verrassend Frankrijk op 0-0 hield), terwijl Nederland naar Wit-Rusland trekt. Als beide teams winnen, valt de beslissing op de laatste speeldag in een onderling duel; al moet Oranje dan wel een karrevracht goals voorbij de Zweden knallen om nog kans te hebben.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.