Ndayishimiye schittert bij Belgische U19

DINSDAG, 5 SEPTEMBER 2017, 07:04 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

JEUGD De Belgische U19 namen de voorbije week deel aan het UEFA Tournament in Finland. Met Francis Amuzu, Sebastiaan Bornauw, Milan Corryn, Sieben Dewaele, Daam Foulon en Mike Tresor Ndayishimiye zaten meerdere spelers van Anderlecht in de kern. Vooral deze laatste liet zich opmerken.

Het UEFA Tournament is een vriendschappelijk toernooi dat Finland organiseert als voorbereiding op het EK voor U19 dat volgend jaar in het Scandinavische land plaatsvindt. Naast Finland en België namen ook Nederland en Portugal deel.

De jonge Duivels openden het toernooi met een Derby der Lage Landen tegen Nederland. Onze jongens haalden het met 2-1 en Ndayishimiye scoorde beide doelpunten. Bornauw, Foulon en Dewaele speelden de volledige partij. Ndayishimiye kreeg een applausvervanging na 75 minuten. Amuzu ging tien minuten eerder naar de kant en in zijn plaats kwam Corryn. 

België won ook zijn tweede wedstrijd. Tegen Finland werd het 2-0 en Ndayishimiye scoorde het tweede Belgische doelpunt. Corryn was de enige Anderlecht-speler die aan de aftrap stond. Na 70 minuten werd hij vervangen. Bornauw (46'), Dewaele (46'), Ndayishimiye (68') en Foulon (82') mochten invallen. Amuzu bleef op de bank.

Gisteren speelden de Belgen hun laatste wedstrijd tegen Portugal. Foulon en Ndayishimiye speelden de hele wedstrijd. Amuzu werd na 58 minuten vervangen door Corryn. Dewaele ging eraf na 77 minuten. Portugal versloeg de jonge Duivels met 3-1.anderlecht-online forum