Mangala: "Stuttgart gaf me project dat Anderlecht niet had"

DINSDAG, 5 SEPTEMBER 2017, 09:38 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

JEUGD Het gaat snel voor Orel Mangala. Straks speelt hij voor het eerst bij de Belgische U21 en met Stuttgart speelde hij al twee volledige duels in de Bundesliga. Maar waarom trok het Anderlecht-talent naar Duitsland in plaats van bij Anderlecht door te breken?

"Een bewuste keuze", zo noemt Mangala zijn transfer naar Stuttgart deze zomer. "Stuttgart kon me een project voorleggen dat Anderlecht niet had. Zij toonden dat ze écht in mij geloven", vertelt hij vandaag in Het Laatste Nieuws. Volgens Mangala is het in België te moeilijk voor een jongere om door te breken. "In België worden jongeren moeilijk samen gelanceerd. In landen als Nederland en Duitsland gaat dit vlotter."

De recente geschiedenis toont inderdaad aan dat er iets ontbreekt in de opleiding van Anderlecht, en bij uitbreiding meerdere Belgische clubs. Twee weken geleden vertelde Mangala in Het Nieuwsblad al dat hij tijdens zijn uitleenbeurt aan de U19 van Dortmund "de laatste, cruciale stappen gezet had" en dat hij een jaar geleden inderdaad "niet klaar was voor een plek in de A-kern van Anderlecht".



anderlecht-online forum