"Ik wil me bewijzen bij Anderlecht"

DONDERDAG, 7 SEPTEMBER 2017, 07:14 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Wie had gedacht dat Hamdi Harbaoui op dit moment nog op Neerpede zou rondlopen. Meer nog, de Tunesiër staat zelfs op de spelerslijst voor de Champions League. Harbaoui had er na zijn vakantie onmiddelijk een goed gevoel bij: "Ik werd nu wel aangemoedigd op training." Hij moet in de spits de concurrentie aangaan met Teodorczyk en nieuwkomer Beric.

Peter Maes, huidig coach bij Lokeren, had Harbaoui nochtans graag weer naar Daknam gehaald. "Lokeren toonde inderdaad interesse, enkele weken geleden belde Maes mij op", geeft Harbaoui toe, "Maar ik ben direct eerlijk geweest. Een vertrek was alleen bespreekbaar als zou blijken dat Anderlecht mij kwijt wou. Ja, er waren ook aanbiedingen uit verschillende oliestaten, maar daar had ik zeker geen zin in. De Champions League-selectie halen was de drijfveer om door te zetten bij Anderlecht."

De Tunesiër haalde de spelerslijst, maar het is nog maar de vraag of hij evenwel in actie zal komen in de Champions League. "De Africa Cup en de Europa League heb ik al gespeeld, nu droom ik van een stunt in de Champions League. Anderlecht heeft de kwaliteiten, dat hebben ze vorig jaar tegen Manchester United bewezen. We moeten nu met iets terugkeren uit München, al was het maar met een goed gevoel."

Harbaoui moet nu de concurrentie aangaan met Teodorczyk en Beric, in de spits. Al is er volgens hem niet echt een hiërarchie tussen de drie. "De beste zal spelen, de coach beslist. Ja, de kans bestaat dat ik amper of niet speel. Maar dat zal dan met de wetenschap zijn dat ik er alles aan gedaan heb om dat wel te doen, ik zal mezelf niets te verwijten hebben. Ik zal altijd en overal het beste uit mezelf halen", aldus nog de spits.
 



anderlecht-online forum