Senegal moet wedstrijd tegen Zuid-Afrika herspelen

DONDERDAG, 7 SEPTEMBER 2017, 07:29 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Kara Mbodj is onderweg of ondertussen al terug op Neerpede, na de interlandbreak. Zijn thuisland Senegal staat momenteel op de derde plaats in hun groep voor de WK-kwalificatie. Maar daar kan verandering in komen.

De wedstrijd van vorig jaar, op bezoek bij Zuid-Afrika, is nietig verklaard door de FIFA en moet herspeeld worden. De scheidsrechter van dat duel, Joseph Lamptey, is trouwens ook levenslang geschorst door de FIFA, hij wordt verdacht van wedstrijdvervalsing.

De wedstrijd zal herspeeld worden tijdens de volgende interlandbreak in november, een vaste datum is er nog niet. Zuid-afrika won dat duel toen met 2-1, nadat de scheidsrechter een onterechte strafschop had toegekend aan Zuid-Afrika. Het is ook de enige wedstrijd in de voorrondes die Zuid-Afrika kon winnen. Indien Senegal de herkansing wint, komt het aan de leiding in groep D en komt ook de kwalificatie dichter.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.