Weiler: "Niet tevreden over Kums zijn prestaties"

ZATERDAG, 9 SEPTEMBER 2017, 07:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zoals verwacht zat Sven Kums tegen Lokeren in de tribune. Na afloop gaf René Weiler meer uitleg over deze opvallende en gedurfde beslissing. "Ik ben gewoon niet tevreden over zijn prestaties", is de simpele uitleg. Weiler liet ook uitschijnen dat het niet zeker is dat Kums er op Bayern wel weer bij zal zijn.

"Sven is niet in vorm. Hij toonde nog niet wat ik van hem verwacht", sprak Weiler duidelijke taal. "Ik koos voor de beste achttien spelers. Maar sommige spelers worden door de media meer beschermd en andere krijgen meer kritiek. Dat kan ik niet veranderen."

Volgens Weiler heeft Kums zeker en vast de kwaliteiten om in de ploeg te staan. "Maar net als alle anderen zal hij zich moeten bewijzen op training. Daarvoor worden de spelers goed genoeg betaald. Ook het samenspel mat de rest van de ploeg speelt mee in mijn keuzes."

Krijgt Kums dinsdag tegen Bayern München een nieuwe kans? "Als hij alles geeft, verandert mijn idee misschien voor de volgende selectie", aldus Weiler.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.