Deschacht: "Voor vuur in de ploeg gezorgd"

ZATERDAG, 9 SEPTEMBER 2017, 08:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Olivier Deschacht mocht nog eens in de basis starten en bedankte met een ijzersterke partij. De verdediger had een voet in de twee doelpunten van Onyekuru en scoorde ei zo na de 3-2. "Ik moet nu wachten op die ene kans en die heb ik gegrepen."

Op de slotspeeldag van vorig seizoen mocht Deschacht nog eens starten, maar toen was de titel al binnen en stond er niets meer op het spel. Daarvoor was het al geleden van november dat hij nog eens aan een competitiewedstrijd mocht beginnen. "Het deed deugd om nog eens te spelen", vertelde de verdediger na de wedstrijd voor de microfoon van Radio 1.

"Het is niet evident om in vorm te blijven als je niet speelt. Vroeger ging dat veel vlotter, gewoon door matchen te spelen. Nu moet ik trainen en wachten op die ene kans. Die heb ik gegrepen. Ik heb de ploeg vooruit geduwd en voor vuur in het elftal gezorgd. Vandaag speelden we eindelijk een wedstrijd met emoties. De voorbije weken ontbraken die. De wil om te winnen was er. Daarom wonnen we verdiend."

Weiler: "Deschacht speelde schitterende wedstrijd"

René Weiler was erg tevreden over de wedstrijd van Deschacht. "Hij speelde een schitterende partij en ging voorop in de strijd", aldus de Zwitser op de persconferentie. "Of me dat verrast? Me kennen allemaal zijn waarde, zowel op als naast het veld. Wie heeft er trouwens aangedrongen op een nieuw contract voor hem? Ik."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.