Overzicht huurlingen: Vancamp en Faes op de bank

MAANDAG, 11 SEPTEMBER 2017, 10:42 - Garrincha

ANDERE Na het interlandvoetbal werd er het voorbije weekend overal opnieuw een gewone speeldag afgewerkt. In de slotdagen van de transferperiode leende Anderlecht nog enkele spelers extra uit, waardoor het lijstje huurlingen gegroeid is tot twaalf. Hoe verging het hen dit weekend? Een overzicht.

Wout Faes en Jorn Vancamp moesten zich allebei tevreden stellen met een plaats op de bank. Vancamp verloor zijn plaats aan nieuwkomer William Ndenge. Hij bleef 90 minuten op de bank en zag een ontstellend zwak Roda met 2-0 verliezen tegen Utrecht. Ook Excelsior ging zonder Faes zwaar onderuit. Tegen Vitesse werd het 0-3. Jordy de Wijs, eind augustus overgenkomen van PSV, speelde in de plaats van Faes, de niet van de bank kwam.

In België verzekerde Dodi Lukebakio zich met Charleroi van de koppositie in de stand. Op Standard speelde Charleroi 0-0 gelijk, maar dit volstond om alleen leider te worden. Lukabakio werd na 75 minuten vervangen.

Bij Zulte Waregem speelde Idrissa Doumbia de hele wedstrijd en hij gaf de assists voor het eerste doelpunt tegen KV Kortrijk (2-2). Aaron Leya Iseka viel in na 78 minuten.

Over de glansprestatie van Isaac Kiese Thelin zaterdag tegen Eupen berichtten we eerder al (lees hier). Thelin speelde net als Davy Roef de hele partij.

Sylvère Ganvoula debuteerde gisterenavond voor KV Mechelen. Als diepe spits kreeg hij de voorkeur op Niklas Pedersen en Stefan Drazic. Een kwartier voor tijd mocht hij gaan rusten. De wedstrijd tussen KV Mechelen en Oostende eindigde op 1-1.

In 1B maakte Dylan Lambrecth zijn debuut voor Union. Tegen Roeselare (4-0 winst) mocht hij invallen na 75 minuten. De doelman van Roeselare hield de spits tot twee keer toe van een doelpunt met een knappe redding.

In China leed Tianjin Teda opnieuw een nederlaag. Met Frank Acheampong de hele wedstrijd op het veld verloor Tianjin met 3-1 van Shanghai SIPG. Tianjin blijft voorlaatste.

Stéphane Badji en Kayserispor wonnen met 0-2 bij Sivasspor. Badji speelde opnieuw de hele wedstrijd.

Trezeguet komt met Kasimpasa pas vanavond in actie.