Lukaku opnieuw van goudwaarde voor Anderlecht

ZATERDAG, 31 OKTOBER 2009, 21:51 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft met een 2-0 zege de drie punten thuis gehouden tegen Lokeren. De bezoekers toonden zich de evenknie van paars-wit, maar faalden in de afwerking. Iets waar Lukaku minder moeite mee had.


De eerste helft werd er één om snel te vergeten. Beide ploegen voetbalden zeer slordig en Lokeren was lange tijd de betere ploeg maar vergat de kansen te benutten. Lukaku strafte deze laksheid af door op het half uur de 1-0 voorbij Ziv in doel te koppen. De voorzet kwam van Jelle Van Damme.

De tweede helft was praktisch een herhaling van de eerste: weinig voetbal. In de 66ste minuut bereikte Lukaku na een mooie actie Gillet. De Luikenaar verlengde de bal tot bij Suarez die er 2-0 van maakte. Naar het einde van de wedstrijd toe wist Lokeren dan toch te scoren via Tomo Sokota, maar De Pauw stond buitenspel waardoor de aansluitingstreffer afgekeurd werd. Nicolas Frutos mocht in de laatste tien minuten publiekslieveling Lukaku nog vervangen.

Anderlecht kan met vertrouwen toeleven naar de Europese match van donderdag. Dan ontvangt paars-wit het Roemeense Timisoara in het Constant Vanden Stock-stadion.

Uitslag: 2-0
Doelpunten: 33' Lukaku (1-0), 66' Suarez (2-0)

Anderlecht:Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Van Damme, Deschacht, Biglia, Sare, Suarez (77' Chatelle), Lukaku (81' Frutos), Kanu (60' De Sutter)
Lokeren:Ziv, Doll, Strul, El Mouataz, Smajic, Overmeire, De Pauw, Tshimanga (64' Golan), Malki (77' Sokota), Lazic, Mbayo

Geel: Ziv, Suarez, Mazuch, Malki
Rood: /

Scheidsrechter: Bjorn kuipers
Stadion: Constant Vanden Stock



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.