"Een ket van 17 hoort zo niet te praten over zijn trainer"

DINSDAG, 12 SEPTEMBER 2017, 14:23 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS We kennen ondertussen allemaal al het verhaal van Mile Svilar bij RSC Anderlecht. Maar Herman Van Holsbeeck licht vandaag nog een tipje van de sluier op in Sport/Voetbalmagazine. Voor het vertrek van Svilar ging er nog een ontluisterend gesprek aan vooraf in het bureau van de general manager.

RSC Anderecht stond op het punt om Svilar een nieuw contract te geven van vier of vijf jaar. René Weiler oordeelde dat de jonge doelman nog niet klaar was voor een nummer 1 plaats onder de lat. Daarop volgde een gesprek tussen de club, trainer en Svilar in het bureau van Van Holsbeeck. Weiler stelde Svilar voor om een jaar bij Waasland-Beveren te gaan spelen om ervaring op te doen.

"Weiler was nog niet goed buiten en Svilar begon al meteen te mekkeren. 'Wat denkt diene wel. Ik, naar Waasland-Beveren ? Als het zo zit, dan kom ik niet meer.' ", doet Van Holsbeeck het verhaal, "Ik heb mij toen echt wel moeten kalm houden. Een ket van 17 jaar die zo over zijn trainer praat, dat hoort niet. Een dag later is hij zijn kastje komen leegmaken en dat is het laatste wat ik van hem gezien heb."

"Ik heb mijn emoties opzijgezet en het enige wat mij toen nog interesseerde was een club voor hem vinden. En dan moet je weten dat we Lovre Kalinic hebben laten gaan voor hem. De makelaar van Kalinic zat hier, hij werd dezelfde dag om 14u in Gent verwacht, maar hij was bereid om alles af te blazen en hier te tekenen. Direct heb ik naar de voorzitter gebeld en hem de vraag gesteld wat we met Svilar gingen doen. Roger Vanden Stock antwoordde: houden. En zie, Kalinic zit in Gent en Svilar zijn we ook kwijt", aldus nog de general manager.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.