Voorbeschouwing: Bayern München - Anderlecht

DINSDAG, 12 SEPTEMBER 2017, 15:03 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht begint vanavond aan de groepsfase van de Champions League op het veld van Bayern München. Als we de kranten mogen geloven, lijkt René Weiler een wel erg verrassende opstelling in gedachten te hebben. 
 

Zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad gaan er van uit dat Anderlecht vanavond in een 3-5-2 start, met Najar als linkerverdediger, Chipciu als rechterverdediger, Stanciu op het veld en Onyekuru op de bank. HNB is er zeker van dat Kums centraal achterin staat tussen Descacht en Spajic, HLN twijfelt nog tussen Kums en Dendoncker. 

Vreemd is alleszins dat Weiler Najar op de linksback zet en Obradovic naar de bank verwijst om Chipciu -op rechts- in de ploeg te houden. Ook de keuze om Onyekuru op de bank te zetten, doet de wenkbrauwen fronsen. De Nigeriaan is dit seizoen de beste paars-witte speler en lijkt de enige die Bayern op de counter pijn kan doen met zijn snelheid. 

Bayern mist vanavond Alaba, Bernat en Vidal, maar heeft nog steeds de luxe om onder meer Martínez, Müller en Coman op de bank te houden. 

Ancelotti kiest wellicht voor een 4-3-3. De voorhoede met Robben, Ribéry en Lewandowski is om van te smullen. Al zijn Robben en Ribéry wel al respecitievelijk 33 en 34 en ging de Pool deze week zwaar in de clinch met het eigen bestuur. 

Het middenveld moet daar niet echt voor onderdoen. Naast Thiago speelt er met Tolisso de duurste transfer uit de clubgeschiedenis en James Rodriguez die deze zomer overkwam van Real Madrid. 

Dat Neuer een absolute wereldtopper is, hoeft geen betoog. De zwakste plek van dit Bayern, is de verdediging. Rafinha is rechtsvoetig, maar moet depanneren op de linksachter. Kimmich is wel Duits international, maar niet meteen een wereldtopper. Net als de twee backs zijn ook Süle en Hummels allesbehalve sneltreinen. 

Als Anderlecht er in slaagt lang de nul te houden en Bayern verplicht is om -nog- hoger te gaan spelen, zou de inbreng van de snelle Onyekuru wel eens cruciaal kunnen worden. 

Aftrap: 20u45
Stadion: Allianz Arena
Scheidsrechter: Pablo Tagliavento

: : : BAYERN MüNCHEN : : :

Mogelijke opstelling: Neuer, Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha, Tolisso, Thiago, James, Robben, Lewandowski, Ribéry
Invallers: Ulreich, Martínez, Boateng, Rudy, Dorsch, Benko, Müller, Coman

Geblesseerd: Alaba, Bernat
Geschorst: Vidal
Gevaar voor gele schorsing: /
Opmerkingen: Bankzitter Boateng is twijfelachtig.

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Sels, Najar, Deschacht, Kums, Spajic, Chipciu, Trebel, Dendoncker, Hanni, Stanciu, Teodorczyk
Invallers: Boeckx, Appiah, Sowah, Gerkens, Obradovic, Onyekuru, Bruno, Harbaoui

Geblesseerd: Kara
Geschorst: /
Gevaar voor gele schorsing: /

Vorige jaren:
1975-1976: 2-1
>>Resultatenhistoriek



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.