Anderlecht verliest in de Youth League

DINSDAG, 12 SEPTEMBER 2017, 20:06 - Skyhawk

JEUGD De Anderlechtse jeugd gaf vanavond alvast niet het goede voorbeeld: in de Youth League verloor paars-wit met 1-0 van Bayern München. Wintzheimer scoorde met een trap in de 54e minuut en zette zo de eindstand op het bord. Anderlecht had vooral in de eerste helft kunnen scoren, via Azevedo, maar het kwam er niet van.

Paars-wit speelde met volgende opstelling: Vliegen, Bornauw, Delcroix (C), Tinelli, Azevedo, Amuzu, Sambi Lokonga, Foulon, Loua, Saelemaekers en Ndayishimiye. Corryn en Dewaele vielen in voor Sambi Lokonga en Tinelli. Bornauw, Saelemaekers en Loua slikten een gele kaart.

Het was vooral de afwerking die mangelde bij Anderlecht. De Brusselaars hadden in het totaal elf kansen, waarvan vijf keer tussen de palen. Daarmee had de Belgische landskampioen meer kansen dan de Duitse thuisploeg. De paars-witten dwongen ook meer corners af (5 tegen 3). Scoren zat er dus niet in. Een efficiënter Bayern had genoeg aan één goal.