Deschacht: "Aan ons om Kums erdoor te trekken"

WOENSDAG, 13 SEPTEMBER 2017, 06:13 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Ancien Olivier Deschacht stond gisteren aan de aftrap tegen Bayern. De verdediger neemt het op voor de coach en zegt dat er een plan zat achter de tactiek van de trainer. Spijtig alleen dat Kums zo vroeg een rode kaart pakt, al kan je hem ook weinig verwijten: "Het was 1 fout na 1000 goeie dingen", neemt Deschacht het op voor Kums.

"Het idee werkte, tot die ene ongelukkige fase", zegt Deschacht,  "Kums zou het nochtans fantastisch gedaan hebben op een voor hem ongewone positie. Onze goede start is daar het bewijs van. Ook na de rode kaart hielden we goed stand met vier achterin. Ik denk dat we trots mogen zijn op onze prestatie. Het blijft spijtg dat we zo vroeg al met tien stonden, er had anders misschien meer ingezeten."

Een kwaad woord kwam er bij de verdediger niet uit: "Ik steun de coach en ik steun Kums, ik steun iedereen. Het is ook begrijpelijk dat Kums zich nu slecht zal voelen, het is aan ons om hem er bovenop te halen. Hij is een topkerel en hij zal ons nog veel diensten bewijzen, ja ook op die positie."
 anderlecht-online forum