Officieel: Weiler niet langer coach van RSC Anderlecht

MAANDAG, 18 SEPTEMBER 2017, 10:41 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het onvermijdelijke is dan toch gebeurt, René Weiler is niet langer coach van RSC Anderlecht. Dat laat de club weten via een officieel bericht op hun clubwebsite. Nicolas Frutos, David Sesa en Thomas Binggeli, nemen ad interim het sportief beleid van het eerste elftal over. 

De Zwitserse coach maakte vorig seizoen zijn opwachting bij paars-wit na een lange zoektocht waarbij verschillende namen de revue passeerden. Weiler vond aanvankelijk moeilijk zijn draai en zocht lang naar een gepast systeem. In het najaar van 2016 hing zijn lot dan ook al eens aan een zijden draadje. Hij wist zijn hachje echter te redden. Na nodige discipline in de kern te hebben geslepen, haalde de coach zelfs de kwartfinale van de Europa League. In mei bekroonde hij zijn seizoen met de titel.

Goed voetbal werd er echter zelden gespeeld. Ook de jeugdwerking leek te zijn stil gevallen. Maar de titel had prioriteit, dus werd dit door de vingers gezien. 

Begin dit seizoen liet manager Van Holsbeeck duidelijk verstaan dat het beter moest. Maar Weiler kreeg de ploeg niet aan het voetballen en de meeste fans keerden zich nu tegen de Zwitser. Manager Van Holsbeeck zette, zoals een manager hoort te doen, zijn coach aanvankelijk nog uit de wind, maar het gelijkspel tegen Kortrijk en de eigenaardige opstellingen waren er duidelijk te veel aan.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.