Anderlecht zet grote stap richting 16e finales

DONDERDAG, 5 NOVEMBER 2009, 20:53 - Michaël

Anderlecht is zo goed als zeker geplaatst voor de 16de finales van de Europa League na een 3-1 zege tegen Timisoara. Paars-wit domineerde de match en won verdiend na goals van Suarez, Boussoufa en Legear.

Anderlecht nam de wedstrijd meteen in handen en zette de Roemeense tegenstander goed onder druk. Veel kansen vielen er echter niet te bespeuren in de eerste helft. Op het half uur beging Florin Maxim in het strafschopgebied een overtreding op Suarez met een penalty tot gevolg. De Argentijn nam zijn verantwoordelijkheid en scoorde de 1-0. Anderlecht bleef tot aan de rust bivakeren op de helft van Timisoara, maar kon de vele hoekschoppen weliswaar niet verzilveren.

Na de pauze kwam Timisoara beter voor de dag en kon het met momenten dreigen. De paars-witte verdediging had vooral moeite met de balvaste Parks. Diezelfde Parks kreeg na een corner teveel ruimte en kopte de gelijkmaker binnen: 1-1. Na het doelpunt lag de wedstrijd een vijftal minuten stil door bengaals vuur van de bezoekende supporters.

Anderlecht nam daarna het spel weer in handen en in de 70ste minuut schilderde de ingevallen Legear een voorzet op het hoofd van Boussoufa, die de 500ste Europese goal van paars-wit maakte. Toch bleef het nog steeds opletten, want Proto moest nog met een goede save uitpakken. Legear profiteerde van de counter die daarop volgde en liep met de bal tot aan het doel van Timisoara, om daarna nog beheerst af te werken. Door deze zege is paars-wit zo goed als zeker van de volgende ronde, tenzij Zagreb in beroep haar drie punten terugkrijgt. Op 2 december speelt Anderlecht thuis tegen Zagreb, dat vanavond met 0-2 verloor van Ajax.

Uitslag: 3-1
Doelpunten: 29' Suarez (1-0, pen), 51' Parks (1-1), 70' Boussoufa (2-1), 94' Legear (3-1)

Anderlecht:Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Biglia, Sare, Kanu (62' Legear), Suarez (83' Kouyaté), Boussoufa, Romelu Lukaku (77' Frutos)
Timisoara:Pantillimon, Bonfim, Scutaru, Nibombe, Bourceanu (68' Stancu), Alexa, Karamyan (80' Curtean), Bucur(77' Goga), Parks, Stancu, Magera