Frutos: "Tegen Celtic met mijn beste elftal"

DINSDAG, 26 SEPTEMBER 2017, 18:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Morgen speelt Anderlecht zijn tweede wedstrijd in de poulefase van de Champions League. Na de nederlaag in München moet paars-wit winnen van Celtic wil het kans maken op de derde plaats. "Dit wordt een sleutelwedstrijd, ook voor Celtic", beseft Nicolas Frutos.

Frutos sprak vanmiddag met de pers en wond er geen doekjes om: "We moeten winnen", zo gaf hij aan. De coach beseft dat Bayern München en PSG met de eerste twee plaatsen in de poule zullen gaan lopen. Anderlecht en Celtic strijden om het ticket voor de Europa League. "Dit wordt een sleutelwedstrijd. Omdat we thuis spelen, zijn wij favoriet."

Volgens Logan Bailly, vorig seizoen tweede doelman bij Celtic, zijn de Schotten beter dan Anderlecht. Wat weet Frutos al van de tegenstander van morgen? "Fysiek zijn ze sterk, maar ze kunnen ook technisch goed voetballen. Dat maakt van hen geen typische Schotse ploeg. Aanvoerder Brown en Sinclair zijn sterke spelers en verdedigend zit het ook goed in elkaar."

"Ons eigen spel spelen"

In vergelijking met zijn eerste wedstrijd op Westerlo liet Nicolas Frutos zaterdag in Beveren heel wat andere jongens opdraven. Wie mogen we morgen in de startende elf verwachten? "Ik heb inderdaad veel gewisseld, maar tegen Celtic zal ik met mijn beste elftal spelen. Wie dat zijn? Dat weet ik nog niet, maar ik heb wel al een elftal in mijn hoofd", aldus Frutos, die niet van plan is om het initiatief aan Celtic te laten. "We gaan proberen ons eigen spel te spelen, kansen te creëren en de ruimtes te gebruiken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.