Celtic-coach: "Onyekuru was één van onze toptargets"

WOENSDAG, 27 SEPTEMBER 2017, 07:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Henry Onyekuru kijkt vanavond met Anderlecht Celtic Glasgow in de ogen. Even goed kon het andersom zijn. Tijdens de voorbije winterstop zette Onyekuru het Eupen-bestuur onder druk om hem naar Celtic te laten gaan en ook in de zomer wilden de Schotten hem graag binnen halen.

Flashback naar eind januari. De wintermercato nadert zijn einde en Onyekuru droomt van een toptransfer naar Celtic. Omdat Eupen hem niet wil laten gaan, komt de Nigeriaan niet meer opdagen. Hij mist de competitiewedstrijden tegen Standard en Moeskroen. Maar Eupen buigt niet en begin februari worden de plooien gladgestreken.

Celtic gaf echter niet op en deed de voorbije zomer een nieuwe poging. "Onyekuru was één van onze belangrijkste targets", verklapt coach Brendan Rodgers. "We hebben elkaar gesproken en dat gaf me een goed gevoel. We hebben echter geen bod uitgebracht omdat de bedragen die toen circuleerden voor ons te hoog lagen."

Volgens Hendrik Van Crombrugge, bij Eupen ploegmaat van Onyekuru, was Celtic de voorbije zomer ook geen optie meer voor Onyekuru. "Celtic was te min, zijn ambities lagen hoger."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.