Deschacht: "We moeten winnen"

WOENSDAG, 27 SEPTEMBER 2017, 07:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Olivier Deschacht speelt vanavond zijn 99e Europese wedstrijd. De verdediger brandt van ambitie en hoopt dat zijn ploegmaats hetzelfde doen. "Tegen Bayern hadden we niets te verliezen, nu heel veel. Ik zal het in de kleedkamer dus duidelijk zeggen: we moeten winnen."

Veertien jaar geleden speelde Deschacht al eens in de Champions League tegen Celtic. Paars-wit won toen met 1-0, een doelpunt van Aruna Dindane. "We hadden toen een erg sterk elftal. Nu is er minder balans en zitten we in een mindere vorm", vindt Deschacht. "Maar het kan snel veranderen en ik geloof erin."

Voor Deschacht is het intussen een aangename verrassing dat hij dit nog mag meemaken. Onder René Weiler leek zijn verhaal ten einde, maar plots viel Kara Mbodj geblesseerd uit en moest Deschacht depaneren. Wat hij met brio doet. "Wat ik nu beleef, is fantastisch en ik wil dat volhouden. De voorbije maanden zat ik vaak op de bank. Toen heb ik veel extra gewerkt met Nicolas Frutos. Ik wist dat de trainer me op een bepaald moment nodig zou hebben en het was aan mij om die kans te grijpen."

Dat Deschacht, samen met Frank Boeckx, de voorbije wedstrijden de uitblinker was bij Anderlecht, zou echter niet mogen. "Het spel moet inderdaad beter. Ik heb niet veel gelachen de voorbije weken. Pas wanneer we een reeks neerzetten, met goed voetbal, zullen we op ons gemak zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.