Preud'homme: "Keuze voor Vanhaezebrouck is stijlbreuk"

ZONDAG, 1 OKTOBER 2017, 10:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na zijn vertrek bij Club Brugge geniet Michel Preud'homme van het goede leven in Bordeaux. Het Laatste Nieuws zocht hem op voor een gesprek en daarin ging het ook over de komst van Hein Vanhaezebrouck naar Anderlecht. Ook Sven Kums kwam te sprake.

"Jacobs, Van den Brom, Hasi Weiler: de voorbije jaren koos Anderlecht steeds voor een coach met een low profile. Dat is een opvallende beleidskeuze. Misschien geen slechte, want ze werden wel allemaal kampioen. Dat Anderlecht nu kiest voor iemand als Vanhaezebrouck, een coach met naam en faam, is een stijlbreuk", zo merkt Preud'homme op.

Iemand als Sven Kums zal alleszins blij zijn met deze keuze. Onder René Weiler vlotte het niet voor de voormalige Gouden Schoen. Bijna iedereen wees Weiler met de vinger, maar Preud'homme toont begrip voor de oud-coach. "Kums was niet zo'n succes in Italië en in Nederland (van 2011 tot 2013 speelde Kums voor Heerenveen, red.), maar wel bij Kortrijk en Gent. Dit was telkens onder Vanhaezebrouck. Er zijn zo'n spelers die groot worden en gedijen in één systeem. Ik begrijp dat Weiler zijn ploeg niet kon aanpassen aan één speler."



anderlecht-online forum