Frutos: "Kums moet wennen aan Anderlecht"

MAANDAG, 2 OKTOBER 2017, 08:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Net als vorige week tegen Waasland-Beveren zat Sven Kums tegen Standard de hele wedstrijd op de bank. Deed René Weiler dit, de hele pers schreeuwde moord en brand, maar Frutos komt ermee weg. Gisteren legde hij wel uit waarom hij Kums niet gebruikt.

Van de vier wedstrijden die Frutos mocht coachen, speelde Kums er slechts één: de eerste tegen Westerlo. De Champions League-wedstrijd tegen Celtic miste hij door schorsing, maar in de twee competitiewedstrijden vond Frutos Dendoncker en Trebel betere opties voor het middenveld.

"Een tactische keuze", zo noemde Frutos de beslissing om Kums op de bank te zetten. "Als coach kies je voor de elf spelers met wie je denkt dat je de grootste kans hebt om te winnen. Tegen Standard koos ik voor Dendoncker en Trebel als middenvelders. Dat werkte goed."

Frutos liet ook doorschemeren dat hij Kums lichamelijk niet klaar acht. "Hij moet sterker worden. Op het einde van mijn carrière woog ik 19 kilogram meer dan in het begin en dat kwam puur door spiermassa. Sven moet wennen aan zijn nieuwe leven na zijn tijd bij Gent en Udinese. Bij Anderlecht zit hij in een andere context."

"Maar gun hem deze aanpassingsperiode. Ik ben ervan overtuigd dat hij Anderlecht nog veel plezier zal bezorgen. Hij draagt het dna van de club in zich", heeft Frutos er vertrouwen in dat het goed komt. "Op het einde van het seizoen zal hij veel wedstrijden gespeeld hebben en belangrijk geweest zijn."



anderlecht-online forum