Vanhaezebrouck laat spelers extra hard werken

DINSDAG, 10 OKTOBER 2017, 09:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Hein Vanhaezebrouck heeft een stevig trainingsregime ingevoerd bij Anderlecht. De fysieke resultaten van de spelers zijn zorgwekkend en dus wil de nieuwe coach hun conditie bijspijkeren. Ook de vetpercentages liggen aan de hoge kant.

Bij zijn aanstelling hamerde René Weiler op fysieke paraatheid. Van Leander Dendoncker maakte hij een machine die kon blijven lopen. Dit seizoen is het anders. Veel spelers zijn onvoldoende scherp uit vakantie teruggekeerd en Weiler slaagde er niet in om hun conditie weer op peil te brengen. 'Luilekkerland', zo noemt Het Laatste Nieuws vandaag de trainingen van Weiler de voorbije weken. Altijd in beweging, maar nooit fysiek tot aan de grens gaan, laat staan erover.

Toen Vanhaezebrouck de fysieke resultaten van de spelers zag, zou hij erg geschrokken zijn. Ook hun vetpercentages zijn te hoog. De nieuwe coach greep meteen in. De spelers die niet weg waren voor interlands, mochten de voorbije week heel wat kilometers lopen. Vanhaezebrouck houdt de spelers ook langer op de club. "De arbeid is verdubbeld", zo vernam Het Laatste Nieuws.

De vraag is hoeveel tijd Vanhaezebrouck nodig zal hebben om de spelers fysiek top te maken. Met wedstrijden om de drie dagen is het moeilijk om veel fysiek zware trainingen te organiseren zonder dat de spelers kleine blessures oplopen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.