De nieuwe wind van Vanhaezebrouck

DONDERDAG, 12 OKTOBER 2017, 10:43 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Sinds zijn komst naar Anderlecht legt Hein Vanhaezebrouck meteen zijn eigen accenten. Op sommige vlakken zorgt hij voor een duidelijke stijlbreuk met zijn voorganger René Weiler. Het Nieuwsblad merkt vijf opvallende verschillen.

Zwaardere trainingen
Onder Weiler duurden de trainingen nooit langer dan anderhalf uur en zelden stuurde hij zijn jongens twee keer per dag het oefenveld op. Alle oefeningen waren met de bal. Vanhaezebrouck legt een zwaarder regime op, voornamelijk om de fysieke paraatheid bij te spijkeren. De voorbije anderhalve week trainde Vanhaezebrouck vaak twee keer per dag en hij organiseerde ook al een bosloop. Bij interlandbreaks zal het aantal verlofdagen ook slinken van drie naar twee.

Meer tactiek
Vanhaezebrouk onderbreekt zijn trainingen vaak om tactische richtlijnen mee te geven. Hij wil er loop- en passlijnen inslijpen en zit er erg kort op.

Pers en fans welkom
In de loop van vorig seizoen besliste Weiler de verplichte persconferentie voor een wedstrijd te laten schieten. Vanhaezebrouck wil de dialoog met de pers wel aangaan en zijn keuzes toelichten. Op een ontmoeting met de supporters liet hij gisteren ook weten voorstander te zijn van open trainingen.

Aandacht voor de jeugd
Weiler bezocht zelden tot nooit een wedstrijd van de U21. Assistenten Thomas Binggeli en Nicolas Frutos moesten hem briefen. Vanhaezebrouck stond maandag langs de lijn bij de wedstrijd van de U21 tegen Charleroi.

Samen ontbijten
Van Weiler mochten de spelers op de club ontbijten binnen een bepaalde tijdspanne. Onder Vanhaezebrouck wordt er ontbeten op een vast uur. Het gevolg is dat iedereen nu samen aan tafel zit. Wat er gegeten wordt, is wel nog hetzelfde. Vanhaezebrouck zal ook meer in contact staan met de voedinsspecialiste om het gewicht van zijn spelers op te volgen.

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)anderlecht-online forum