Delegatie supporters had constructief overleg met Van Holsbeeck

VRIJDAG, 13 OKTOBER 2017, 10:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vorige week maandag zaten enkele supporters samen met manager Herman Van Holsbeeck om de actuele gang van zaken te bespreken. De aanwezige supporters spreken van een positief onderhoud. In de toekomst volgen er nog omdat het bestuur beseft dat het belangrijk is dat ze weten wat er leeft bij de supporters.

 

Aanleiding voor het overleg tussen een delegatie van de supporters en het clubbestuur waren de gebeurtenissen in Kortrijk. Fans floten toen toenmalig coach René Weiler uit bij een voorsprong en voorziter Roger Vanden Stock noemde deze fans daarop 'sukkelaars'.

Om het vertrouwen tussen beide partijen niet te schaden en uit vrees dat bepaalde media sommige info uit zijn context zou rukken, besloten de aanwezige supporters en het bestuur in onderling overleg om geen details over de vergadering te publiceren. Eén van de aanwezigen stuurde wel onderstaande boodschap de wereld in.

"Maandagavond (2 oktober, red.) heeft manager Herman Van Holsbeeck een delegatie misnoegde fans ontvangen. Aanleiding was de slechte gang van zaken met daaraan gekoppeld het beleid van het Anderlecht-bestuur.

De fans die in Kortrijk 'Weiler buiten' scnadeerden, pikten het niet dat ze door de voorzitter verweten werden voor 'sukkelaars', volgens andere media zelfs 'connard'. Ook de ploegafgevaardigde ging zijn boekje te buiten door wegwerpgebaren te maken naar die fans. Dan deed Van Holsbeeck het een dag later subtieler door te verwijzen naar een spandoek va de Gent-supporters die wel achter hun trainer bleven staan.

Maar het ongenoegen was er al heel wat langer. De gebeurtenissen in Kortrijk zorgden enkel voor een escalatie.

Herman Van Holsbeeck kreeg een vijftiental vragen voorgeschoteld. Deze gingen van de jeugdwerking, over de scouting en transfers tot het geduld met de trainer en sommige spelers. De vergadering startte bitsig omdat Van Holsbeeck zich aanvankelijk geviseerd voelde. Na een tijdje ontdooide de sfeer, ook omdat de manager merkte dat het gesprek best wel constructief verliep en dat hij de kans kreeg om zijn mening te ventileren. De meeting verliep met een wederzijds respect.

De voorzitter woonde een deel van de vergadering bij en ook hij ging de discussie niet uit de weg.

Van Holsbeeck heeft vrijuit en zonder schroom geantwoord op de vragen. We kregen niet altijd het antwoord dat we hoopten te krijgen, maar we werken ook niet afgeschoten. Hij beseft nu ook dat dit klein deel van de fans (althans volgens de club) wel kan wegen op het beleid.

Van Holsbeeck bedankte ons na afloop omdat de meeting in alle sereniteit verlopen was en omdat hij de kans kreeg om zich te verdedigen. Het is zijn wens om ons tweemaandelijks te onmoeten zodat ook het bestuur op de hoogte blijft wat er leeft bij de fans (vooral dan bij het kritische gedeelte van de fans).

Omdat deze meeting in zo'n open en constructieve sfeer is verlopen, hebben we besloten geen details online te gooien. Voetbalnieuwssites en andere media zouden daar gegarandeerd misbruik van maken door sensationele titels te kleven op sommige antwoorden die we kregen. We willen de prille relatie, die opgestart is, niet in gevaar brengen.

Uiteraard blijven wij waken over het DNA van Anderlecht. Want wij willen opnieuw voetbal zien en dat is ondertussen al veel te lang geleden.

Wie het verslag wil inkijken, kan hiervoor terecht iemand die aanwezig was."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.