"Zelf initiatief nemen tegen PSG"

DINSDAG, 17 OKTOBER 2017, 13:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Morgen krijgt Anderlecht in de Champions League het bezoek van het sterrenensemble van PSG. De Parijzenaars beschikken momenteel over de sterkte voorhoede ter wereld. Hoe wil Hein Vanhaezebrouck Neymer en co aan banden leggen?

Tijdens zijn vorige Champions League-campagne baarde Vanhaezebrouck opzien door vrank en vrij te voetballen tegen clubs als Valencia, Lyon, Zenit en Wolfsburg. "Maar PSG is van een ander kaliber", benadrukt Vanhaezebrouck. Toch wil hij trouw blijven aan zijn manier van voetballen. "Je kan met 0-5 verliezen, maar er zijn twee manieren: je kan niets tonen en overklast worden, of je kan zelf ook kansen creëren zodat je fans met een positief gevoel naar huis gaan."

Vanhaezebrouck laat duidelijk uitschijnen dat hij voor optie twee kiest. "Zelfs tegen een ploeg als PSG moeten we het initiatief nemen", zo vindt hij. "Geef je hen negentig minuten de bal, dan leiden ze je naar de slachtbank. Een bokser die met angst in de ring stapt, wordt KO geslagen."

De Anderlecht-coach rekent tegen PSG op zijn sterkhouders om iets te tonen. "Jongens als Dendoncker en Onyekuru willen en kunnen hogerop. Het zal me ontgoochelen als zij bang zouden zijn. Onyekuru weet ook dat Everton meer aandacht heeft voor een wedstrijd in de Champions League dan tegen KV Mechelen."
 



anderlecht-online forum