Vader Svilar beschuldigt Van Holsbeeck van bedreigingen

DONDERDAG, 19 OKTOBER 2017, 15:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Voor het eerst sinds het vertrek van Mile Svilar is er een reactie gekomen uit het kamp van de speler. In Het Laatste Nieuws vertelt vader Ratko zijn verhaal over het vertrek van Mile. Opvallend: hij beschuldigt "een vooraanstaand official van Anderlecht" ervan zijn zoon bedreigd te hebben. 

Svilar wilde aan Het Laatste Nieuws enkel schriftelijk reageren op enkele vragen. Op de vraag waarom het tot een breuk kwam met Anderlecht, vertelde hij dat de club mondelinge afspraken niet nakwam. Bovendien zou René Weiler aan Svilar verteld hebben dat hij geen vertrouwen had in hem en dat een uitleenbeurt aan Beveren goed zou zijn. 

En dan zegt vader Svilar dit: "Ook werd onze zoon van 17, 18 jaar bedreigd door een vooraanstaand official van Anderlecht met de woorden dat hij een straatvechter was en dat hij zou vechten tegen ons. Al deze factoren zette Mile ertoe aan om de beslissing te nemen Anderlecht onmiddellijk te verlaten. Ik heb het bestuurslid toen vriendelijk verzocht om mijn zoon niet langer te bedreigen en vroeg onze zaakwaarnemer om de zo best mogelijke optie te zoeken."

De vraag die wij ons meteen stelden toen we dit lazen, is wie is deze 'vooraanstaande official van Anderlecht'? Even googlen bracht ons bij een interview dat Herman Van Holsbeeck drie jaar geleden gaf aan Sport/Voetbalmagazine. Daarin zegt hij letterlijk "Ze noemen mij soms een straatvechter".

Een beetje verder in zijn betoog in Het Laatste Nieuws brengt Svilar de 'vooraanstaande official van Anderlecht' nog eens te sprake: "Ik zag op televisie de vooraanstaand official vertellen dat hij de overgang naar Benfica had mogelijk gemaakt dankzij zijn connecties." Nu is er bij Anderlecht maar één persoon die de transfers afhandelt én die hierover uitspraken doet op televisie: Herman Van Holsbeeck. Op 18 september sprak Van Holsbeeck in Extra Time over het vertrek van Svilar. "Gelukkig heb ik hem bij Benfica kunnen stallen", was één van de uitspraken die hij toen deed.


 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.