Vanhaezebrouck imponeert met Europese cijfers

VRIJDAG, 20 OKTOBER 2017, 07:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Met Hein Vanhaezebrouck aan het roer zagen we eergisteren een heel ander Anderlecht in de Champions League dan voordien onder René Weiler en Nicolas Frutos. Ook de cijfers van de partij bewijzen dat.

Je zag het al tijdens de wedstrijd. Waar Anderlecht tegen Bayern München en Celtic de bal aan de tegenstander liet, eiste het tegen het grote PSG zelf het leer op. 51 procent balbezit had Anderlecht eergisteren. Tegen Bayern was dit slechts 32 procent en tegen Celtic in eigen huis 38 procent

Anderlecht had niet zomaar de bal, het deed er ook iets mee. Maar liefst dertien keer ondernam het een doelpoging. Dat is twee keer meer dan tegen Celtic. In München vielen slechts vijf doelpogingen te noteren, maar op verplaatsing bij een club als Baynern is het logisch dat dit cijfer lager ligt.

Het meest opvallende cijfer is dat van het aantal passen. Tegen PSG gaf Anderlecht evenveel passes als tegen Bayern en Celtic samen. 571 tegenover 239 tegen Bayern en 334 tegen Celtic. Ook het slaagpercentage is hoger: 87 procent tegenover 69 en 76 procent.

Wat voorlopig nog een werkpunt is, is het aantal balrecuperaties. Tegen Celtic heroverde Anderlecht 64 keer de bal, tegen PSG lukte dit slechts 44 keer. Het had ook meer overtredingen nodig. Zestien tegen PSG tegenover tien tegen Celtic en amper vijf in München.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.