"Vanhaezebrouck legt alles tot in de puntjes uit"

VRIJDAG, 20 OKTOBER 2017, 07:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck noemt hem de speler die hem het meest verrast heeft: Pieter Gerkens heeft in korte tijd de nieuwe coach helemaal kunnen overtuigen. "En zeggen dat ik vloekte toen René Weiler vertrok. Maar achteraf gezien mag ik niet klagen, ik speel nu meer."

"Een minder moment", zo noemt Gerkens het vertrek van Weiler. "Hij was de man die me absoluut wilde en hij praatte veel met mij. Zijn vertrek zorgde voor onzekerheid. Ik heb hem na zijn vertrek een sms gestuurd om hem te bedanken en kreeg en vriendelijk antwoord terug."

Weiler kreeg de commentaar dat hij de spelers te weinig aanvallende opties aanreikte. "Het klopt dat de nadrukkelijke loop- en passlijnen niet aanwezig waren, maar stellen dat we niet wisten wat te doen in balbezit is een brug te ver", aldus Gerkens. "Als Anderlecht-speler moet je ook zelf initiatief nemen."

Onder Vanhaezebrouck is het wel veranderd. "Hij legt alles tot in de puntjes uit. Iedereen weet perfect wat hij moet doen. Je kan daar altijd op terugvallen als het even niet loopt of als je op een positie speelt die je niet gewoon bent."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.