Genk smeert Vanhaezebrouck eerste competitienederlaag aan

MAANDAG, 23 OKTOBER 2017, 08:08 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste thuiswedstrijd in de competitie onder Hein Vanhaezebrouck met 0-1 verloren tegen RC Genk. Paars-wit speelde veel minder goed dan tegen KV Mechelen en PSG en een kopbal van Aidoo zorgde voor het harde verdikt.

Anderlecht begon gretig aan de wedstrijd, maar tot veel gevaar leidde dit niet. Teodorczyk werd regelmatig afgevlagd voor buitenspel en mocht kort voor de rust van geluk spreken toen hij slechts geel kreeg voor natrappen op Aidoo. Ook Genk maakte voor de rust niet veel klaar.

De tweede helft startte met een prima kans voor Onyekuru. Na een knappe pass van Hanni trapte hij op de paal. De bal belandde tegen Colley en botste zo opnieuw tegen het doelhout. Enkele minuten later was het wel raak aan de overkant. Na een corner duwde Aidoo Appiah weg en kopte hij binnen. Protest bij Anderlecht, maar scheidsrechter Vertenten keurde het doelpunt goed.

Anderlecht probeerde om de achterstand op te halen, maar het verliep te chaotisch. Vooral Onyekuru toonde zich bedrijvig, maar scoren lukte niet. Invaller Harbaoui kreeg nog de beste kans, maar hij stuitte op doelman Vukovic. Door deze nederlaag ziet Anderlecht de achterstand op leider Club Brugge oplopen tot twaalf punten.