Sels en invallers zorgen voor driepunter

WOENSDAG, 25 OKTOBER 2017, 22:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Hein Vanhaezebrouck heeft zijn eerste thuiszege beet als coach van Anderlecht. Zeventig minuten was het zwoegen en zweten, maar toen brachten invallers Gerkens en Harbaoui de verlossing met twee doelpunten vlak na elkaar. Kort voordien had Sels een strafschop gestopt.

Anderlecht begon zonder de zieke Dendoncker aan de partij. Stanciu en Sels kregen wel hun kans ten koste van Gerkens en Boeckx. De partij begon traag en na tien minuten was het schrikken toen Teodorczyk plots een reuzekans kreeg. Stanciu met de goede voorzet, maar de Pool trapte vanop twee meter over het doel. Een klein kwartier later probeerde Onyekuru het, maar Bostyn redde zijn schot.

Anderlecht toonde goede wil, maar veel maakte het niet klaar. Stanciu liet bij momenten aardige zaken zien, maar kende toch nog te veel dipjes. Op slag van rust creëerde Hanni nog een goede mogelijkheid voor de 1-0. Hij stuurde Onyekuru in het straatje, maar die trapte zelf op doel in plaats van opzij te leggen voor Teodorczyk. Bostyn voorkwam de openingstreffer. Zulte Waregem kwam voor de pauze amper aan een doelkans.

Op het uur zijn de bezoekers een eerste keer echt gevaarlijk. Olayinka kopte net naast. Aan de overkant zorgde een afgeweken bal van Appiah bijna voor de 1-0. Teodorczyk is te verrast om de rebound op te pikken en Hanni knalde het leer over. Niet veel later werd het warm in het strafschopgebied van Sels. Trebel ging met iets te veel entousiasme het duel met De Pauw aan en scheidsrechter Wouters floot strafschop. Een hard verdikt. Gelukkig voor Anderlecht kon Sels de elfmeter van Kaya redden. Ook de rebound was een kolfje naar de hand van Sels.

Geen 0-1 en Vanhaezebrouck reageerde met een dubbele wissel. Gerkens en Harbaoui kwamen in de plaats van Stanciu en Teodorczyk. Een goude zet, zo zou al snel blijken. Amper vier minuten stond het duo tussen de lijnen toen Gerkens een voorzet van Kums in de verste hoek in doel kopte. Ook Harbaoui liet zich niet onbetuigd. Nog eens drie minuten later kopte hij een voorzet van Hanni tegen de touwen. 0-2 en wedstrijd gespeeld. 

Club Brugge verloor vanavond bij RC Genk en daardoor nadert Anderlecht tot op negen punten van de leiders. Zaterdag trekt paars-wit naar Eupen en dan staat de topper tegen Club Brugge op het programma. Twee keer winnen en Anderlecht kan zijn wagonnetje terug aanhaken.

Score: 2-0
Goal(s): 74' Gerkens (1-0), 77' Harbaoui (2-0)

Anderlecht:Sels, Sa, Kara, Deschacht, Appiah, Trebel (80' Chipciu), Kums, Onyekuru, Stanciu (70' Gerkens), Hanni, Teodorczyk (70' Harbaoui)
Zulte Waregem:Bostyn, Walsh, De fauw, Heylen, Madu, De Sart, Doumbia, Kaya (86' Kastanos), Coopman, Olayinka, De Pauw (79' Leya Iseka)

Geel: 78' Harbaoui, 84' Walsh
Rood: /

Scheidsrechter: Luc Wouters
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.