Westerlo - Anderlecht: 0-2

VRIJDAG, 11 DECEMBER 2009, 22:28 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Deze avond werd er in 't Kuipke afgetrapt voor de 18e speeldag. De tijd dat Westerlo het zwarte beest was voor Anderlecht is al een tijdje voorbij. Dat werd ook nu bevestigd dankzij winst voor paars-wit (0-2).


Jacobs moest het vrijdagavond stellen zonder de geschorste Biglia. Boussoufa was de voorbije dagen ziek maar kwam toch aan de aftrap. De Sutter startte op de bank.

Pas na 25 minuten in de eerste helft viel de eerste kans van de wedstrijd. Legear besloot echter op de voeten van De winer. Enkele minuten later was het Suarez die de paal trof. Toen zakte het tempo van de match maar als een duivel uit een doosje kwam in de 35ste minuut bij een voorzet Lukaku ineens voor doel opduiken en tikte de bal binnen: 0-1.

Westerlo kwam in de tweede helft veel scherper uit de kleedkamer maar tot scoren kwam het niet. Na een kwartier viel Frutos en kon praktisch onmiddellijk scoren, helaas werd dat doelpunt afgekeurd. Na enkele tevergeefse pogingen lukte het de Argentijn dan toch om te scoren en telde daarmee Westerlo definitief uit: 0-2. Silvio Proto behield Westerlo van de aansluitingstreffer. Hij redde een harde knal van Ceesay uit zijn doelvlak.

Anderlecht blijft dankzij deze overwinning stevig aan de leiding met 44 punten. Volgende week volgt er een cruciale week voor de Brusselaars. Donderdag 17/12 (19u) spelen ze uit tegen Ajax, en op zondag (20u30) ontvangen ze thuis Club Brugge.

Score: 0-2
Goal(s): 34' Lukaku 0-1, 85' Frutos 0-2

Westerlo:De Winter, Van Hout (86' Sarki), Mravac, Van Kerckhoven, Quina, Annab, De Petter, Delen, Jakovenko, Odita, Ceesay
Anderlecht:Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Legear (78' Chatelle), Kouyaté, Van Damme, Boussoufa, Suarez (59' Frutos), Lukaku (87' Diandy)

Geel: /
Rood: /

Scheidsrechter: Allaerts
Stadion: ‘t KuipjeNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.