Anderlecht temt Kortrijk al na één minuut

ZONDAG, 26 NOVEMBER 2017, 22:19 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een vlotte 4-0-overwinning geboekt tegen KV Kortrijk. Al na één minuut kwam paars-wit op voorsprong en op het kwartier deed Hanni de wedstrijd op slot met een tweede doelpunt. Onder impuls van een ijzersterke Trebel werd het na de rust nog 4-0.

De wedstrijd begon perfect voor Anderlecht. Makarenko kon een diepe bal niet wegwerken. Hij trapte hem omhoog tot bij Hanni. Die bracht hem voor en diezelfde Makarenko kopte hem in doel: 0-1. Op het kwartier ging Bruno diep op links. Hij zette meteen voor en Hanni kon de 2-0 simpel binnen tikken. Amper een kwartier gevoetbald en de drie punten leken al binnen. KV Kortrijk kreeg amper iets voor elkaar.

Anderlecht domineerde. Hoewel het meestal te traag voetbalde, probeerde het bij momenten toch mooie combinaties op de mat te leggen. Wanneer paars-wit versnelde, kwamen de bezoekers in de problemen. Iets voorbij het duur kopte Harbaoui tegen de paal. Tien minuten later was het wel raak. Bruno ging diep op links, hij legde terug op Trebel. Even aannemen, mannetje uitkappen en vanop de rand van het strafschopgebied knalde hij via de paal in doel: 0-3. Enkele minuten later zorgde Bruno met zijn derde assist van de avond dat Harbaoui de 4-0-eindstand op het bord kon zetten.

Door deze overwinning blijft de kloof tussen Anderlecht en leider Club Brugge negen punten. Club kende een moeilijke avond tegen Zulte Waregem, maar hield toch de drie punten thuis.

Score: 4-0
Goal(s): 1' Makarenko (1-0, own), 15' Hanni (2-0), 73' Trebel (3-0), 79' Harbaoui (4-0)

Anderlecht:Boeckx, Josué, Spajic, Deschacht, Bruno, Dendoncker, Kums (50' Trebel), Onyekuru, Gerkens (63' Appiah), Hanni (80' Beric), Harbaoui
KV Kortrijk:Kaminski, Ouali, Kumordzi, Kovacevic, Makarenko, Stojanovic (87' Ajagun), Van der Bruggen, Azouni, Kage (66' D'Haene), Perbet (66' De Smet), Chevalier

Geel: 26' Onyekuru, 31' Van der Bruggen, 44' Azouni, 54' Trebel

Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion