Gheysens heeft kansen verkeken, piste Beerlandt grootste kanshebber

ZATERDAG, 2 DECEMBER 2017, 10:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het lijkt erop dat het duo Paul Gheysens en Wouter Vandenhaute de hoop mag opbergen om Anderlecht over te kopen. Ook de twee buitenlandse pistes maken wellicht nog weinig kans. Blijft dus over: Johan Beerlandt die een groep financiers samenbrengt.

Afgelopen week raakte bekend dat Gheysens dreigt met een schadeclaim in het dossier van het Eurostadion als hij Anderlecht niet zou kunnen overnemen. "Dit bewijst dat zijn eigen belang primeert op dat van de club. Zo iemand geef je toch niet de sleutels van Anderlecht", zo klinkt het bij een bestuurslid. Ook over Alisher Usmanov is er twijfel. Niet alleen over de herkomst van zijn fortuin, ook over zijn plannen met de club. De tweede buitenlandse piste, de anonieme, was nooit echt serieus.

En dus heeft Johan Beerlandt de beste papieren om Anderlecht over te nemen. Hij bezit al vijf procent van de aandelen en op vraag van de andere minderheidsaandeelhouders zou hij nu op zoek gaan naar andere, Belgische investeerders. Als de andere aandeelhouders aan boord blijven, moet er geen 100 miljoen euro, maar slechts 50 miljoen euro gevonden worden. Enkel de familie Vanden Stock moet dan worden uitgekocht. 

Van Biesbroeck bestudeert dossiers

Intussen heeft Jo Van Biesbroeck de opdracht gekregen om de verschillende verkoopsdossiers te analyseren tegen eind dit jaar. Van Biesbroeck is een trouwe luitenant van Alexandre Van Damme. Die heeft (momenteel) nog geen ambities om de club over te nemen, maar het feit dat Van Biesbrouch het dossier in handen heeft gekregen, voedt volgens Het Nieuwsblad het vermoeden dat dat de AB Inbev-topman mogelijk toch nog zal toeslaan. Eventueel via een stroman. Volgens de krant is er nu ook een familie opgedoken die banden heeft met Van Damme en die interesse heeft in de club.



anderlecht-online forum