Drie discutabele doelpunten, maar Anderlecht wint

ZATERDAG, 2 DECEMBER 2017, 22:54 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft de bekeruitschakeling tegen Standard verwerkt met een 1-2-zege op Lokeren. Op het derde kwartier na speelde Anderlecht een degelijke wedstrijd. Al zal er over de drie doelpunten heel wat gediscussieerd worden, zeker over het winnende doelpunt van Onyekuru.

Anderlecht begon met veel goede intenties aan de partij. Paars-wit eiste de bal op en voetbalde op de helft van de thuisploeg. Iets voorbij het kwartier werd het hiervoor beloond met de 0-1. De voorzet van Appiah vond aan de eerste paal Gerkens en die kopte vallend in doel. Lokeren protesteerde hevig, want voor hij de bal veroverde, had Appiah wel wat geduwd bij Söder.

Ook na de 0-1 bleef Anderlecht mooi combineren. Dit leidde tot kansjes voor Teodorczyk en Hanni. Op het half uur legde Boucaut de bal op de stip toen Appiah iets te veel aan De Sutter ging hangen. Anderlecht kreeg voor een gelijkaardige fase woensdag tegen Standard geen strafschop, nu kreeg het wel één tegen. Skulason trapte fraain de bovenhoek: 1-1. Na de gelijkmaker nam Lokeren het commando over. Voor de rust kreeg het nog vier goede kansen, maar geen ervan ging tegen de touwen.

Kort na de rust trapte Onyekuru Anderlecht op voorsprong. Hij tikte een aflegger van Hanni simpel in doel. De lijnrechter vlagde, maar Boucaut keurde het doelpunt toch goed. Lokeren-speler Rassoul stond dan wel buiten de lijnen, hij deed dit opzettelijk en nam zo toch deel aan het spel. Geen buitenspel dus. De Lokerse fans en coach Peter Maes reageerden furieus.

Na dit doelpunt speelde Anderlecht de partij rustig uit. Harbaoui, Trebel en Onyekuru kregen in de slotfase nog kansen om de partij helemaal te beslissen, maar het bleef 1-2. Anderlecht blijft zo derde op één punt van nummer twee Charleroi. De kloof met Club Brugge bedraagt nu zes punten, maar de leider speelt morgen nog bij hekkensluiter Eupen.