De Sutter redt punt tegen Gent in slotfase: 2-2

ZONDAG, 27 DECEMBER 2009, 20:01 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

De topper tussen AA Gent en Anderlecht heeft geen winnaar opgeleverd. Het werd 2-2 in het Jules Ottenstadion. Gent kwam 2-0 voor, maar paars-wit knokte terug al zag het wel Biglia nog geblesseerd uitvallen.


De Sutter moest weer op de bank startten doordat Lukaku weer in de basis kwam. Ook Kanu moest op de bank plaatsnemen.

Al snel in de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong na een vrije trap genomen door Milos Maric die de bal voorbij Proto trapte: 1-0. Anderlecht was dus onmiddellijk op achtervolgen aangewezen en toonde zich de betere in het openingskwarier, Gent speelde vooral op de counter.

De twee helft begon bijna met een doelpunt voor Gent, maar Lepoint besloot naast. Uitstel is geen afstel zegt men dan en dat bewees Gent door even later toch de score te verdubbelen: 2-0. Gelukkig voor Anderlecht was er nog Legear die de aansluitingstreffer onder de benen van Wils door en voorbij Jorgacevic kon binnenleggen: 2-1. Vijf minuten voor affluiten moest Biglia met de draagberrie van het veld gedragen worden. Daar al de wissels opgebruikt waren moest paars-wit met tien de resterende minuten volmaken. Toch was het nog niet gedaan want De Sutter kon nog de verdiende gelijkmaker scoren voor paars-wit: 2-2.

Het is voor Anderlecht nu bang afwachten hoe zwaar de blessure van Biglia is, maar de beelden voorspelden alvast niet veel goeds. Volgende week komt Zulte Waregem op bezoek in het Astridpark.

Uitslag: 2-2
Doelpunten: 6' Maric 1-0, 50' Coulibaly 2-0, 61' Legear 2-1, 88' De Sutter 2-2

AA Gent:Jorgacevic, Rosales, Wils, Suler, Hanstveit, Thijs, Lepoint, Maric (81' Grondin), Leye, Custovic (73' Thompson), Coulibaly (86' Ljubijankic)
Anderlecht:Proto, Gillet (85' Kanu), Mazuch, Juhasz, Deschacht (61' Frutos), Biglia, Kouyaté, Van Damme, Legear, Boussoufa, Lukaku (61' De Sutter)

Geel: Van Damme, Hanstveit, Mazuch, Deschacht
Rood: /

Scheidsrechter: Serge Gumienny
Stadion: Jules Ottenstadionanderlecht-online forum