FIFA-regel is duidelijk over tweede Anderlecht-doelpunt

ZONDAG, 3 DECEMBER 2017, 09:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Heel wat commotie bij Lokeren gisteren over het tweede doelpunt van Anderlecht. Gelukkig zijn de regels van de FIFA erg duidelijk. Wanneer een speler met opzet het veld verlaat om een tegenspeler buitenspel te zetten, is het deze eerste die een straf verdient.

Na 53 minuten zocht Sofiane Hanni  (foto) de diepte. Verdediger Joher Rassoul volgde hem, maar kon niet beletten dan Hanni kon voorzetten tot bij Pieter Gerkens. Die kopte de bal terug naar Hanni. Verdediger Rassoul was intussen over de achterlijn en achter het doel doorgelopen. Hierdoor stond tussen Hanni en de achterlijn alleen nog doelman Davino Verhulst. Buitenspel zou je denken, maar neen.

"Wanneer een verdedigende speler over zijn eigen doellijn stapt om een tegenspeler in buitenspel te zetten, moet de scheidsrechter laten doorspelen en de verdediger bestraffen voor het verlaten van het veld zonder toestemming van de scheidsrechter", zo staat duidelijk vermeld in de reglementen van de FIFA.

Hoewel de vlag van de lijnrechter de hoogte inging, speelde Hanni dus terecht door. Hij legde af tot bij Onyekuru en die scoorde. Gelukkig kende scheidsrechter Boucaut deze regel en keurde hij het doelpunt terecht goed.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.