Drie speeldagen schorsing voor Sa Pinto

DINSDAG, 5 DECEMBER 2017, 18:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Geschillencommissie heeft Standard-coach Ricardo Sa Pinto een schorsing van drie wedstrijden opgelegd voor zijn gedrag tijdens de bekerwedstrijd tegn Anderlecht. Sa Pinto komt zo goed weg. Het bondsparket pleitte tijdens de zitting voor een schorsing van zes duels.

Scheidsrechter Luc Wouters omschreef het gedrag van Sa Pinto in zijn verslag als "onaanvaardbaar, agressief en vijandig ten aanzien van de scheidsrechter". Het Bondsparket volgde dit en vroeg een schorsing van zes weken en een fikse boete. "We willen een duidelijk voorbeeld stellen", zo klonk het.

Sa Pinto: "Ik was correct met iedereen"

Ook Sa Pinto zelf kwam aa het woord. "Het was geen theater, dat zit niet in mijn aard. Ik deed niets verkeerd en weet niet goed wat ik hier doe", vertelde hij. "In deze zaak ben ik het slachtoffer. Ik ben mijn goede reputatie voor altijd kwijt."

Ook Standard-advocaat Pierre Locht zette een Calimero-schelp op zijn hoofd. "De voorstellen van het Bondsparket zijn altijd heel raar als het over Standard gaat", vertelde hij. "De match had moeten worden stopgezet en dan was de coach nooit uitgesloten."
 



anderlecht-online forum