Suarez moet Anderlecht 500.000 euro betalen

DONDERDAG, 7 DECEMBER 2017, 09:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De FIFA heeft een uitspraak gedaan in de zaak die Anderlecht had aangespannen tegen Matias Suarez. De Wereldvoetbalbond is van oordeel dat de Argentijn zijn contract onrechtmatig verbrak en dat hij Anderlecht een schadevergoeding van 500.000 euro moet betalen.

In juli vorig jaar keerde Suarez na zijn zomervakantie niet meer terug naar Anderlecht. Na de aanslagen in Brussel voelde hij zich niet meer veilig in Brussel, zo luidde zijn verklaring. Suarez tekende daarop een contract bij zijn ex-club Belgrano. Maar Suarez had nog een contract voor één jaar bij Anderlecht en paars-wit vond geen akkoord met Belgrano over een transfersom. Daarop trok Anderlecht naar de FIFA.

Een team van internationale sportjuristen oordeelt nu dat de terreurdreiging geen gegronde reden was voor Suarez om zijn contract te verbreken. De rechters stipten aan dat Suarez al acht jaar in het land woonde en hun woonplaats Ukkel niet in oorlogsgebied ligt. Suarez moet Anderlecht daarom een schadevergoeding van 500.000 euro, zo'n half jaarloon, betalen. Dat bedrag ligt wel beduidend lager dan de vier miljoen euro die Anderlecht had geëist.

Zowel Suarez als Anderlecht kunnen nog tegen de beslissing in beroep gaan.



anderlecht-online forum