Verheyen: "Voor mij is Doumbia geen goede voetballer"

VRIJDAG, 8 DECEMBER 2017, 13:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Idrissa Doumbia is één van de talenten van wie de Anderlecht-familie veel verwacht. Dit seizoen speelt hij op uitleenbasis voor Zulte Waregem en daarmee speelde hij gisteren Europees tegen Lazio. Tijdens de rust toonde Gert Verheyen, bondscoach van de Belgische U19, zich erg kritisch voor Doumbia.

In eerste instantie haalde Verheyen een voorbeeld aan van een foute looplijn van Doumbia. Hij toonde een beeld waarbij de middenvelder helemaal vrij staat, maar dan in de bal loopt en zichzelf zo onaanspeelbaar maakt. "Zijn positie was uitstekend, maar door zo te lopen, biedt hij zijn medespeler geen oplossing", zegt Verheyen. Doumbia was echter niet de enige Zulte-speler die zich hieraan bezondigde.

Mede-analist Franky Van der Elst merkte op dat Doumbia vaak achteruit draait in plaats van vooruit en dan ook achteruit of lateraal een pass geeft. "Zelfs al ligt er voor hem ruimte", aldus de voormalige verdedigende middenvelder. "Dat is een kwestie van aanvoelen en voetbalintelligentie. Dat kan worden aangeleerd, maar dan moet er dagelijk op getraind worden."

"Dat moet je er echt proberen uit te krijgen. Doumbia heeft de neiging om dat altijd te doen. Vooral om verkeerd te draaien", pikte Verheyen in. "Dat aanleren wordt enorm moeilijk. Je moet het er bijna uit kloppen. In elke wedstrijdje of elke oefenvorm zou je moeten zeggen 'jij mag niet naar achter draaien'. Of je verbiedt hem achteruit te spelen en verplicht hem om altijd vooruit te spelen. Doet hij het toch, is de bal voor de tegenpartij."

"Het is de enige manier om het te leren en het zal niet gemakkelijk zijn", aldus Verheyen, die hamert op het belang ervan. "Al je op die positie speelt en dat telkens doet, dan ben je voor bij geen goede speler. Hoe goed je voeten ook zijn.''



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.