Europese blamages ramp voor Belgische coëfficiënt

ZONDAG, 10 DECEMBER 2017, 13:47 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Belgsiche UEFA coëfficiënt heeft een ferme deuk gekregen na de uitschakeling van onze clubs op het Europese toneel. Nadat eerder Oostende, Brugge en Gent al sneuvelden in de voorrondes, gingen ook Zulte Waregem en RSC Anderlecht er roemloos uit voor de winter.

De Belgische coëfficiënt, bepaald door de resultaten van de afgelopen vijf jaar, zat nochtans stevig in de lift. Het laagste aantal punten werd behaald in het seizoen 2014-2014 met 6.400 punten. Daarna ging het in stijgende lijn met 9.600 punten het jaar erop, gevolgd door een kleine terugval in 2015-2016 (7.400 punten). Vorig seizoen leverde een absolute topprestatie op met 12.500 punten. Dat zorgde er zelfs voor dat België even over Oekraïne naar de achtste plaats wipte. 

De belabberde prestaties dit seizoen maken de geleverde inspanningen echter weer volledig ongedaan. Met slechts 2.600 punten voor België, hadden de Oost-Europeanen weinig moeite om ons land weer een plaatsje naar onder te duwen. Onder impuls van Donetsk, werd er opnieuw een kloof geslagen met ons land. België moet nu zelfs bang achterom kijken, want ook eerste achtervolger Turkije is aan een stevige opmars bezig. Met slechts nog één ploeg in de running, lijkt de voorsprong echter nog groot genoeg om stand te houden. 

Volgend seizoen zal het wel een stuk beter moeten. Een nieuwe wanprestatie zou namelijk onze rechtstreekse Champions League deelnemer in het gedrag kunnen brengen. Na het debacle rond het Eurostadion, kan het Belgische voetbal een nieuwe opdoffer missen als kiespijn.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.