Anderlecht ziet Charleroi en Club uitlopen na nederlaag

ZONDAG, 10 DECEMBER 2017, 22:04 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft in eigen huis met 1-3 verloren van Sporting Charleroi. Paars-wit kon nooit een vuist maken en eindigde de partij met negen spelers. Het ziet de Carolo's zo tot vier punten uitlopen. De kloof met Club Brugge bedraagt na vandaag tien punten. 

Vanhaezebrouck begon met dezelfde opstelling als op Celtic, maar Charleroi liet zich niet zo gemakkelijk wegzetten als de Schotten. Na een contact tussen Deschacht en Rezaei floot scheidsrechter Visser na een kwartier een strafschop voor de bezoekers. Erg licht, maar Deschacht kreeg er nog geel bovenop. Rezaei miste niet en scoorde de 0-1.

Door de voorsprong kon Charleroi zijn geliefkoosde spelletje spelen. De mannen van Mazzu hielden de boel goed gesloten en zorgden voor gevaar op de counter. Anderlecht probeerde het via Hanni, Onyekuru en Trebel, maar Penneteau kende geen problemen. Iets voorbij het halfuur pakte Deschacht een domme tweede gele kaart na een overtreding op Benavente. Rezaei kreeg kort daarna nog twee goede kansen op de 0-2, maar hij miste.

Na de pauze amper beterschap bij Anderlecht. Op het uur wilde Kums Rezaei van de 0-2 houden, maar hij gleed de bal zelf in doel. Met Bruno bracht Vanhaezebrouck meteen erna zijn derde wisselspeler in, maar ook hij kon geen verandering te weeg brengen. Charleroi controleerde en maakte er 0-3 van via Benevente. In de laatste tien minuten maakte Onyekuru eerst nog de eerredder(1-3) en kregen daarna Bedia en Teodorczyk hun tweede geel. De Pool voor een te opzichtige schwalbe. 

Door deze pijnlijke nederlaag ziet Anderlecht Club Brugge weer uitlopen tot tien punten. Volgende zondag trekt paars-wit naar het Jan Breydel-stadion. Daar zal het uit een heel ander vaatje moeten tappen wil het de leider punten afhandig maken.

Score: 1-3
Goal(s): 16' Rezaei (0-1, pen.), 60' Kums (0-2, own), 74' Benavente (0-3), 82' Onyekuru (1-3)

Anderlecht:Sels, Appiah Spajic, Deschacht, Appiah, Obradovic (61' Bruno), Dendoncker, Trebel (29' Teodorczyk), Kums, Gerkens (46' Josué), Hanni, Onyekuru
Charleroi:Penneteau, Marinos, Martos, Dessoleil, N'Ganga, Hendrickx, Ilaimaharitra, Fall (68' Lukebakio), Benavente, Tainmont (74' Baby), Rezaei (83' Bedia)

Geel: 15' Deschacht, 50' Spajic, 56' Ilaimaharitra, 80' Teodorczyk, 83' Baby, 89' Lukebakio
Rood: 34' Deschacht 2 x geel), 84' Baby (2 x geel), 85' Teodorczyk (2 x geel)

Scheidsrechter: Lawrence Visser
Stadion: Constant Vanden Stock-stadionanderlecht-online forum