De Sutter loodst Anderlecht als leider winterstop in

WOENSDAG, 30 DECEMBER 2009, 22:34 - Michaël

Anderlecht heeft zijn laatste wedstrijd van 2009 gewonnen met 2-1 van Zulte Waregem en is zo opnieuw alleen leider in de Jupiler Pro League. Een herboren Tom De Sutter scoorde de twee paars-witte doelpunten.

Jacobs kon niet rekenen op de geblesseerde Biglia. Als spitsenduo opteerde de trainer voor Lukaku en De Sutter.

Het was Anderlecht die het best uit de startblokken kwam, pas na 10 minuten begon Zulte Waregem mee te voettballen. Echt goed draaide het bij de Brusselaars niet maar toch waren zij het die als eerste konden scoren. De Sutter kon na een voorzet van Lukaku het leer in het doel van Bossut trappen: 1-0. Het tweede doelpunt was eveneens op rekening van De Sutter, deze keer na aangeven van Boussoufa: 2-0 en zo kon Anderlecht met een gevleide voorsprong de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft kon Zulte Waregem via Berrier echter de aansluitingstreffer scoren en kregen de supporters terug een wedstrijd voorgeschoteld. Frutos had al snel na zijn invalbeurt de 3-1 aan de voet maar de bal werd door Bossut goed afgeblokt.

Paars-wit sloot zo 2009 af als competitieleider en behoudt zo de drie punten voorsprong op Club Brugge.